Resurse de informare pentru copiii nevoiți să stea în casă în aceste vremuri

Bogdan BOTEZATU

03 Aprilie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Resurse de informare pentru copiii nevoiți să stea în casă în aceste vremuri

Pe măsură ce școlile se închid, din ce în ce mai mulți părinți caută resurse în mediul online pentru a le pune la dispoziție copiilor activități cât mai diverse, cu scopul de a-i ține ocupați. Astfel, ne-am gândit că ar putea fi de ajutor să adunăm câteva astfel de resurse în cadrul acestui articol. Planificarea unei zile dedicate educației are scopul de a diminua stresul și neliniștea atât a părinților cât și copiilor. Chiar dacă programul de educație de acasă nu este deloc fix, puțină organizare va oferi zilei o structură bine definită.
Copiii nu vor acumula cunoștințe în același ritm ca în timpul unei zile obișnuite de școală, însă acest lucru nu ar trebui sa fie o problemă, atât timp cât învață ceva nou în fiecare zi și se distrează în timp ce fac asta.
Astfel, în cazul în care nu ai primit un plan de educație de la școala la care învață copilul tău pentru perioada în care acestea sunt închise, poti utiliza următoarele resurse ca inspirație pentru a alcătui tu un astfel de plan.
Resurse pentru matematică:

  • Khan Academy – cursuri, lecții și exerciții gratuite online.
  • Wuzzit Trouble – pentru dezvoltarea simțului numeric, rezolvării de probleme și abilităților de gândire critică și creativitate
  • Math Snacks – o colecție de jocuri distractive de matematică
  • Marble Math – pentru exersarea matematicii mentale
  • DragonBox Algebra 12+ – concepte avansate de algebră

Aplicații pentru citire și scriere:

  • Marvel Hero Tales – o aplicație educativă care introduce exercițiile de vocabular și gramatică într-un joc. Pot fi descărcate din Apple Store și Play Store.
  • Weirdwood Manor – o carte interactivă de povești
  • Middle School Confidential – romane grafice scrise de activista anti-violență Annie Fox. Această poveste este despre un grup de prieteni care se ajută unul pe celălalt să-și crească stima de sine în contextul tachinării, violenței sau pur și simplu al complexelor pe care le are fiecare.
  • Reading Rewards – o aplicație de monitorizare a cititului în care copiii introduc timpul petrecut citind pentru a primi un anumit punctaj și a obține recompense pe baza acestuia, în funcție de cum au stabilit părinții sau profesorii.
  • Global Digital Library – Cărți de povești digitale și alte materiale pentru citit, care pot fi accesate cu ușurință de pe telefoane mobile sau computere.

Știință:

  • Discovery EducationLecții despre virusuri și epidemii pentru diferite niveluri de cunoștințe.
  • NASA Kids’ Club: Acum este disponibilă toată colecția lor de imagini, sunete și materiale video, iar publicul poate face căutări online pentru a descoperi 140,000 de fotografii și alte resurse.

Creativitate:

  • DIY.org – Provocări creative – o aplicație educativă și o comunitate de învățare în care copiii pot accesa o colecție de idei privind diverse proiecte și videoclipuri de tip „how-to”.
  • Wizard School – combină videoclipuri, activități de desenat și provocări interactive pentru a determina copiii să se preocupe de subiectele care prezintă interes pentru ei.
  • Lily – Playful Music Creation – o aplicație digitală prin care copiii pot compune muzică pentru iOS și Android.

Suntem aici pentru tine
Nu putem spune cu certitudine cât timp va mai continua situația din prezent, astfel că vom publica și alte articole de acest tip, care sperăm să îți fie utile.
Întotdeauna ne gândim la siguranța familiilor atunci când concepem produsele noastre de securitate. Dacă ai alte idei despre cum am putea veni și mai mult în ajutorul tău sau vrei doar să contribui la lista de resurse propusă în articol, scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.
Rămâi în siguranță! #staysafe
(Surse: unesco.org, cnet.com, nasa.gov, commonsensemedia.org)

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader