Protejează-ți identitatea digitală în social media

Bitdefender

10 Octombrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Protejează-ți identitatea digitală în social media

Într-o lume digitalizată și conectată, oamenii își îndreaptă atenția către crearea unei prezențe online relevante, care să le reflecte identitatea. O viață digitală activă aduce fără îndoială beneficii profesionale și personale, care determină utilizatorii să proiecteze un exces de încredere în detrimentul propriei siguranțe.

Utilizatorii excesiv de încrezători care ignoră pericolele sunt și cei care, din nefericire, devin victime ale hoților de identitate, ale atacatorilor care își asumă identitatea altor persoane și ale altor amenințări la adresa confidențialității.

Aceste riscuri nu ar trebui să vă împiedice să profitați de oportunitățile care se ivesc. Specialiștii noștri subliniază însă cât este de important să interacționăm în siguranță cu alte persoane pe rețelele sociale și să ne protejăm identitatea.

Iată șase sfaturi practice de la Bitdefender pentru a vă proteja prezența digitală:

  • Limitați timpul pe care îl petreceți online ori de câte ori este posibil. Cu cât petreci mai mult timp în lumea digitală, cu atât ești mai predispus să devii victima unor hackeri, a unor scheme de inginerie socială, acțiuni de hărțuire sau să fii pur și simplu prins în conversații neplăcute și grupuri care îți pun în pericol reputația.
  • Evitați să partajezi informații personale. Poate fi dificil, dar dacă nu faci cumpărături, nu faci tranzacții bancare online și nu te înregistrezi pentru a beneficia de anumite servicii, nu este nevoie să divulgi informații în exces sau să faci publice anumite informații. Atunci când folosiți platformele de socializare, nu vă faceți publice adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa de acasă sau alte date de identificare, astfel încât să le poată vedea oricine.
  • Protejați-vă prezența digitală configurându-vă toate conturile online cu parole puternice și niveluri suplimentare de securitate (2FA și MFA) și verificați frecvent starea conturilor voastre, asigurându-vă că sunteții la curent cu cele mai recente setări și caracteristici de confidențialitate.
  • Nu lăsați niciodată garda jos și fiți atenți la escrocherii și alte scheme de inginerie socială care se răspândesc prin intermediul rețelelor sociale sau al altor platforme. Aveți încredere în intuiție și distanțați-vă de conversațiile care vă fac să vă simțiți inconfortabil. Analizați toate mesajele nesolicitate, nu accesați niciodată linkuri suspecte și nu interacționați cu persoane care vă promit sume de bani sau oferte extraordinare. Nimic nu este gratuit în lumea digitală!
  • Nu vă asumați riscuri inutile când postați pe rețelele sociale. Fiți atenți la prezența digitală pentru a nu divulga detalii (locație sau planuri de călătorie) care vă pot lăsa vulnerabili. Gândiți-vă de două ori înainte de a încărca videoclipuri sau de a partaja fotografii, deoarece este posibil să furnizați fără să vă dați seama detalii sensibile, care v-ar putea distruge reputația.
  • Respectați regulile de etichetă online! Nu trimiteți mesaje spam, nu partajați fake news sau conținut cu caracter sensibil și nu-i faceți pe alții să se simtă inconfortabil. Nu etichetați alte persoane în fotografii sau postări jenante și nu faceți comentarii răutăcioase despre alte persoane.

Pentru o viață digitală în siguranță, nu uitați să folosiți o soluție de securitate cibernetică performantă!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader