Oamenii Bitdefender: Razvan Todor

Bitdefender

05 Septembrie 2018

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Oamenii Bitdefender: Razvan Todor

Ce ne place cel mai mult la colegii nostri este ca dincolo de faptul ca fac super treaba, sunt si super de treaba. Pe rand, pe rand, va invitam sa-i cunoasteti!
Jurnalista Iulia Ionescu si fotograful Dragos Asaftei se vor intalni in fiecare luna cu unul dintre Oamenii Bitdefender si vor incerca sa-i afle povestea. Incepem cu Razvan Todor, Senior Product Manager Bitdefender BOX.
 

Guest post: Iulia Ionescu & Dragos Asaftei

Razvan este unul dintre oamenii Bitdefender care au lucrat la proiectul Bitdefender BOX, prima solutie de securitate Internet of Things la nivel global, produs ce a ajuns acum la a doua generatie. Am aflat cum ii place sa-si inceapa ziua, ce face in timpul liber, dar si pe cine urmareste pe Instagram.  Intalnirea cu el nu a fost deloc asa cum m-am asteptat. A fost mult mai misto.

Ce apreciez cel mai mult la un om este entuziasmul, sa vad ca-i place ceea ce face, ca-i pasa.
Razvan
 

 
Razvan este unul dintre acei oameni pe care ii vedeti la AI sau la Rue du Pain. Asa functioneaza el. Isi bea cafeaua cu laptopul pe masa. Este momentul acela al zilei cand isi planifica ziua si face lucrurile care tin doar de el.

Dimineata functionez cel mai bine. Cand imi beau cafeaua muncesc mai mult decat in tot restul zilei. La cafea sunt super concentrat si fac doar asta, iar cand ajung la munca se duce o mare parte din concentrare si apare atentia distribuita.
Razvan.

Are o experienta de mai bine de zece ani in astfel de functii. De-a lungul carierei sale, a tot coordonat echipe si a angajat specialisti din domeniu.  La inceput isi petrecea foarte mult timp rasfoind CV-uri. Acum stie exact ce vrea de la colegii sai.

Ce apreciez cel mai mult la un om este entuziasmul, sa vad ca-i place, ca-i pasa. Astfel se intelege bine si cu ceilalti colegi, nu mai este nicio competitie pentru ca-i place ceea ce face. Daca le are pe astea doua, sa-i placa ce face si sa se inteleaga cu oamenii, atunci este perfect. Orice chestie tehnica se invata.
Razvan.
 


 
Ii place ceea ce face la serviciu, dar nu rateaza niciodata ocazia de a-si pune schiurile in picioare. Face software for a living si skiing for breathing. Exact asa se descrie el pe Instagram. A copilarit in Brasov si chiar si acum isi imparte timpul intre Bucuresti si Brasov.  Ii place muntele, dar si marea. Nu s-ar desprinde de agitatia unui oras mare, dar are nevoie si de liniste din cand in cand.

Ma plictisesc repede. Am nevoie sa simt constant ca avansez. Ma simt inconfortabil atunci cand sunt intr-o situatie statica.  Din fericire, la Bitdefender static este ceva ce inca nu a fost inventat.
Razvan.
 


 
Unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale sale este Bitdefender BOX. Este device-ul acela pe care mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi il vom avea in casa.

Se ajunsese la un moment dat intr-un punct in care ne-am dat seama ca avem din ce in ce mai multe dispozitive inteligente in casele noastre. Dispozitive pe care nu poti instala o solutie de securitate clasica  si marea problema este ca ele pot fi infectate. Atunci ne-am gandit la un dispozitiv care sta in retea si iti protejeaza toate dispozitivele. BOX-ul asta face. Sta in retea si iti protejeaza toate gadgeturile din casa sau de la birou. Fiind dotat cu inteligenta artificiala, acesta analizeaza si intelege cum se comporta dispozitivele conectate si observa imediat schimbarile din comportamentul lor. Stie exact cum ar trebui sa arate un comportament normal al unui Smart TV si nu doar al unui Smart TV, ci al Smart TV-ului tau, observa imediat daca exista vreun atac din exterior, daca incearca cineva sa-ti acceseze reteaua.
Razvan
 


 
Bitdefender BOX a fost lansat in Statele Unite ale Americii. Au urmat apoi lansarile din Canada, Franta si Germania. In Romania a ajuns in luna mai a acestui an.

Romanii sunt atenti cu informatiile lor bancare, dar nu constientizeaza ce inseamna furtul de identitate. Cei din Statele Unite ale Americii sunt mult mai precauti.  Iti garantez ca cineva poate obtine un credit in numele tau daca analizeaza cu atentie device-urile pe care le folosesti. Sunt multe lucruri de genul acesta la care ar trebui sa fim atenti. Unele din dispozitivele tale detin multe informatii private. Identitatea ta, numarul cardului bancar, localizarea.
Razvan
 


 

Zona de securitate cibernetica este in crestere in Romania. Are potential, dar si mult loc sa creasca. Eu cred ca noi nu suntem foarte constienti de nivelul ridicat de inteligenta pe care il au oamenii de la noi din tara.
Razvan.
 


 
Este extrem de precaut atunci cand vine vorba de mediul online, dar asta nu inseamna ca nu este activ pe retelele de socializare. Il gasiti pe Facebook si Instagram.

Instagram este mai putin poluat si mai simplu. Nu imi face nicio placere sa citesc articolele distribuite de ceilalti pe Facebook. Nu cred nimic din ce vad pe Facebook. Pe Instagram controlez mai bine ceea ce vad. Nu sta nimeni sa discute politica, sa-si impuna opiniile. Este o atmosfera mult mai relaxanta.
Razvan.
 


 
Pe cine sau ce urmareste pe Instagram? Urmareste, evident, tot felul de schiori celebri. Mike Douglas,  Fabio Studer sau Mikaela Shiffrin. Este la curent cu tot ce se intampla in domeniu, dar are slabiciuni si pentru oameni ca David Beckham, Kelly Slater sau cunoscutul chef italian Gennaro Contaldo.

Imi place sa gatesc. Cel mai mult imi place sa fac ciorba. Tot felul de ciorbe, dar mi-a luat vreo doi ani pana cand am reusit sa fac o ciorba la fel de buna ca a bunicii mele.
Razvan.

Ce mi-a placut cel mai mult la Razvan Todor este faptul ca a ales sa ramana in Romania. Ar putea sa plece oricand in Statele Unite, sa lucreze la sediul Bitdefender din Santa Clara sau in orice oras mare din lume, unde ar avea muntele aproape, dar ii place in Bucuresti. A luat in calcul varianta de a pleca, dar nu-l vad facand asta prea curand. Lui ii plac oamenii de aici.

Cred sincer ca noi ca societate vrem sa evoluam foarte mult. Acum ca evoluam mai incet sau mai rapid decat altii depinde doar de contextul in care ne gasim in acel moment.
Razvan.
 


 
Compania Bitdefender are peste 1600 de angajati, care au grija de toti cei 500 de milioane de utilizatori din intreaga lume. Eu si Dragos Asaftei vom incerca, in urmatoarea perioada, sa-i cunoastem mai bine pe Oamenii Bitdefender si sa va ajutam si pe voi sa vedeti cat sunt de misto.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader