Meta va integra criptarea end-to-end pe Messenger până la finalul anului

Bitdefender

12 Septembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Meta va integra criptarea end-to-end pe Messenger până la finalul anului

Meta, gigantul tehnologic în domeniul platformelor de socializare, și-a reafirmat angajamentul de a îmbunătăți confidențialitatea utilizatorilor prin implementarea criptării end-to-end (E2EE) mult așteptate în serviciul Messenger până la finalul anului 2023.

În august 2023, compania a început să optimizeze chaturile utilizatorilor pentru a integra această caracteristică vitală pentru confidențialitate. Conform Meta, această măsură vine după ce compania a început să extindă gradual caracteristica pentru a proteja mai mulți utilizatori, în ianuarie 2023.

„Ca în cazul multor altor servicii de mesagerie, Messenger și Instagram DM au fost inițial proiectate să funcționeze prin intermediul serverelor”, a declarat Timothy Buck, Messenger Product Manager. „Serverele Meta acționează ca o poartă de acces între expeditorul și destinatarul mesajului, pe care noi îi numim clienți.”

Buck a descris în detaliu provocările cu care s-au confruntat în implementarea E2EE, declarând: „Cu E2EE, nu ne putem baza pe servere pentru a procesa și valida conținutul mesajului. A trebuit să reproiectăm întregul sistem pentru a putea funcționa fără citirea conținutului mesajului de către serverele Meta.”

Deși necesară, această reproiectare a fost complexă și a presupus realizarea unui upgrade la nivelul a „trilioane de conversații active cu E2EE”, fără ca acest proces să afecteze viteza sau fiabilitatea serviciului, a declarat acesta.

Pentru a gestiona această schimbare de amploare, Meta a proiectat și o infrastructură nouă a modelelor de securitate hardware (HSM - Hardware Security Models) pentru a le permite utilizatorilor să creeze un cod PIN pentru un plus de securitate.

Însă schimbările nu se vor opri aici; compania pretinde că mai mult de 100 de caracteristici au fost reintegrate în Messenger. O actualizare importantă permite partajarea linkurilor către site-uri web externe, cum ar fi YouTube, cu previzualizări ample colectate și criptate direct de pe dispozitivul utilizatorului, și nu de pe server.

Criptarea E2EE este adoptată pe fondul unei dezbateri care continuă să se intensifice pe plan mondial cu privire la echilibrul dintre securitate și supraveghere. Deși autoritățile din întreaga lume au exprimat îngrijorări în legătură cu provocările pe care le constituie E2EE în colectarea probelor pentru activitățile infracționale, rolul tehnologiei în prevenirea scurgerilor de date și spionării comunicării personale rămâne de necontestat.

„Pe măsură ce continuăm să extindem dimensiunea testelor noastre și pregătim lansarea serviciului îmbunătățit, utilizatorii vor trebui să actualizeze aplicația la versiunea cea mai recentă pentru a putea accesa caracteristica E2EE implicită”, se menționează în anunțul Meta.

Compania a declarat că, în momentul în care utilizatorii actualizează aplicația la cea mai recentă versiune a Messenger, conversațiile acestora vor fi optimizate cu beneficii de confidențialitate și securitate suplimentare asigurate de criptarea end-to-end.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader