Leacuri miraculoase și sfaturi îndoielnice care circulă în această perioadă

Bogdan BOTEZATU

03 Aprilie 2020

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Leacuri miraculoase și sfaturi îndoielnice care circulă în această perioadă

Din cauza situației prezentă acum în întreaga lume, infractorii profită de temerile consumatorilor de pretutindeni. Dezinformarea se răspândește la fel de repede cum se răspândesc incendiile de vegetație, iar produsele comercializate sub mărci false sau neaprobate despre care se pretinde că ar avea efecte curative sau de prevenire a infectării s-au înmulțit peste noapte într-un ritm accelerat.
În ciuda speranțelor lor de neclintit, consumatorii care plătesc pentru aceste produse false nu vor putea beneficia de niciun rezultat de pe urma lor.
Homeopatia, argintul coloidal și pasta de dinți
Nu te înșală privirea, chiar așa este. Escrocii promovează tratamente ce variază de la săpunuri cu particule de argint pentru mâini la pastă de dinți și produse pe bază de uleiuri esențiale. Acești distribuitori sunt dornici să obțină profit rapid configurând pagini de Facebook și site-uri web prin care pretind că oferă un tratament sau o metodă de a preveni această boală.
Autoritățile din domeniul sănătății avertizează consumatorii să nu cadă în capcana practicilor înșelătoare ale acestora. FTC și FDA au luat deja măsuri împotriva acestor distribuitori frauduloși și îndeamnă clienții să depună plângeri cu privire la orice produse sau reclame suspecte pe care le primesc.
De obicei, infractorii cibernetici profită de evenimentele actuale, astfel încât au transformat rapid situația actuală de pe glob într-un mijloc de atac pentru a pune în practică și alte acțiuni rău-intenționate, nu numai simple atacuri malware. Aceștia profită de valul de dezinformare și creează site-uri web false care promovează medicamente-minune și oferă sfaturi pentru prevenirea infectării cu coronavirus.
Pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele, aceștia pot utiliza e-mailuri false, postări pe rețelele de socializare sau chiar mesaje SMS pentru a te păcăli să furnizezi informații cu caracter personal și să plătești anumite sume de bani.
Fii vigilent!
Cea mai simplă modalitate de a evita să devii victima unor fraude în această perioadă este să te bazezi pe bunul simț și să te asiguri că adopți practici sănătoase în ceea ce privește navigarea pe internet. Cel mai important este să fii atent la următoarele:

  • Linkuri suspecte din surse necunoscute;
  • Mailuri care par a fi expediate de centrele pentru controlul și prevenirea bolilor și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și care promovează leacuri sau pseudo-medicamente care tratează sau previn infectarea cu această boală;
  • Ignoră și raportează orice reclamă falsă pe care o observi pe platformele rețelelor de socializare, precum Facebook și Twitter.

Reține, siguranța ta este întotdeauna pe primul loc. Nu lăsa garda jos și fii proactiv în ceea ce privește activitatea online și metodele tale de informare. Promovează practicile online sănătoase și în rândul prietenilor și al familiei tale și documentează-te temeinic accesând site-uri de încredere.
Rămâi în siguranță! #staysafe

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader