Instalează patch-urile de securitate disponibile pe dispozitivele tale Apple – iOS 14.4 peantru a remedia problemele de securitate „exploatate activ”

Bogdan BOTEZATU

02 Februarie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Instalează patch-urile de securitate disponibile pe dispozitivele tale Apple – iOS 14.4 peantru a remedia problemele de securitate „exploatate activ”

Utilizatorii de dispozitive Apple au primit o nouă actualizare de software care conține îmbunătățiri și remedieri ale erorilor – inclusiv patch-uri pentru trei erori de securitate aparent grave. Cititorilor li se recomandă să își actualizeze dispozitivele iGear rapid. Iată de ce:

Ultimele actualizări iOS și iPadOS conțin remedieri pentru trei vulnerabilități care nu erau cunoscute anterior.

CVE-2021-1782 este descrisă ca fiind o eroare care ar putea permite aplicațiilor periculoase să obțină drepturi superioare de acces, în timp ce CVE-2021-1871 și CVE-2021-1870 pot reprezenta căi de acces pentru atacatorii care operează de la distanță și le-ar putea permite acestora să execute cod arbitrar.

Dispozitivele afectate includ iPhone 6s și modelele mai noi, iPad Air 2 și modelele mai noi, iPad mini 4 și modelele mai noi și iPod touch (a 7-a generație).

În ceea ce privește cele trei vulnerabilități, gigantul tehnologic din Cupertino a declarat pe 26 ianuarie că „avea cunoștință de un raport conform căruia această problemă ar putea fi exploatată activ”.

Acest lucru s-a întâmplat marți, așadar putem presupune că orice iPhone, iPad sau iPod touch fără patch-uri de securitate, care este compatibil cu noul software, este o potențială țintă pentru infractorii motivați.

De vreme ce informațiile referitoare la aceste probleme de securitate au fost făcute publice, orice infractor motivat care nu avea anterior cunoștință de aceste probleme le-ar putea exploata activ chiar acum. Nu mai e necesar de menționat faptul că acest lucru face ca actualizarea software-ului să fie imperios necesară.

Încă nu sunt disponibile informații suplimentare despre vulnerabilități, probabil ca măsură de precauție pentru a nu oferi infractorilor prea multă libertate înainte ca utilizatorii să poată instala patch-urile de securitate pe dispozitivele lor Apple.

Cititorilor care dețin unul sau mai multe dispozitive afectate li se recomandă să acceseze Setări -> General -> Actualizare software și să apese Descărcare și instalare.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader