Înapoi la școală, în siguranță

Bitdefender

18 August 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Înapoi la școală, în siguranță

Pentru că noul an școlar este pe cale să înceapă, acesta este momentul perfect pentru ca elevii, părinții și profesorii să-și reamintească cele mai bune practici în materie de securitate cibernetică, pentru a asigura protecția tuturor atât în mediul online, cât și în clasă.

Pe măsură ce tabletele înlocuiesc stiloul și hârtia și cumpărăturile pentru începerea noului an școlar se mută în mediul online, părinții, copiii și profesorii trebuie să depună eforturi pentru a fi în siguranță atunci când navighează pe internet, limitând, în același timp, probabilitatea ca datele și conturile lor să fie compromise.

În acest moment, înainte ca școlile să sune clopoțelul anunțând începerea unui nou an școlar, vă invităm să recitiți cele mai importante practici care ne protejează viața digitală:

  • Asigurați-vă că dispozitivele mobile sunt protejate prin parolă și nu dezvăluiți niciodată parola colegilor, prietenilor sau persoanelor pe care le întâlniți online. Țineți-vă dispozitivele într-un loc sigur și nu le lăsați niciodată nesupravegheate în public.
  • Asigurați-vă că dispozitivele și software-urile utilizate sunt actualizate. Părinții care cumpără un dispozitiv nou pentru copii trebuie să se asigure că acesta este configurat încât să asigure un nivel maxim de confidențialitate și trebuie să inspecteze cu atenție orice software sau aplicații pe care doresc să le instaleze.
  • Adoptați o igienă bună a parolelor. Dacă trebuie să creați un cont nou la școală sau să vă înregistrați pe diferite platforme online de învățare, utilizați o parolă unică și puternică (nu reciclați niciodată parolele, chiar dacă ați șters conturile pentru care le-ați utilizat anterior). Optați mereu întotdeauna pentru autentificarea în doi pași.
  • Instalați o soluție de securitate pentru a bloca malware-ul, site-urile web utilizate de phishing și alte amenințări care vă pot expune la fraude online.
  • Dacă intenționați să faceți cumpărăturile pentru școală online, asigurați-vă că nu deveniți victime ale înșelăciunilor de pe internet. Aveți grijă la corespondența nesolicitată care promovează oferte și promoții la produse pentru școală care sunt prea bune să fie adevărate.
  • Reamintiți-le copiilor de importanța de a nu partaja conținut online într-un mod exagerat sau către persoane și alți copii pe care i-au întâlnit la școală. În acest sens, părinții trebuie să cunoască activitățile online ale copiilor pentru a putea acționa rapid în situații periculoase. Învațați copiii să nu-și dea niciodată adresa de acasă, numărul de telefon sau alte informații care îi pot identifica unor persoane pe care le întâlnesc online.
  • Asigurați-vă că cei mici conștientizează că lasă în urmă o amprentă digitală atunci când accesează internetul. Începutul unui nou an școlar poate duce la crearea unor prietenii noi, însă poate alimenta conflicte între copii, atât în clasă, cât și în mediul online. Este important să le reamintim copiilor că nu trebuie să răspundă niciodată la acte de bullying sau la amenințări, ci să le raporteze.
  • Încurajați-vă copiii să creeze o amprentă digitală pozitivă, care se poate transforma în cele din urmă într-un avantaj în educația sau cariera lor, bazată pe aptitudinile, interesele și abilitățile lor de comunicare. O prezență online adecvată se concentrează pe proiecte școlare, premii și lucrări de artă sau lucrări scrise care vor modela pozitiv viitorul copilului.
  • Aveți grijă la cererile de prietenie false sau invitațiile de participare la un nou grup al clasei pe WhatsApp și canalele de socializare, dar și la mailurile de înregistrare false care pot fura datele personale.
  • Vorbiți cu personalul școlii și cu profesorii despre măsurile de precauție în materie de securitate cibernetică pe care le aplică pentru a garanta siguranța activităților online ale elevilor.
  • Deconectați-vă de la conturi după ce utilizați calculatoare comune sau alte stații de lucru publice.

Vreți să începeți noul an școlar în deplină siguranță digitală?

Cumpărați un abonament complet Bitdefender care vă permite să vă concentrați la ce contează cel mai mult! Lasați-ne pe noi să avem grijă de dispozitivele și de confidențialitatea familiei prin protecția completă împotriva malware pentru până la 10 dispozitive per locuință, VPN cu trafic nelimitat pentru un plus de confidențialitate și o soluție Password Manager multi-platformă.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader