Împreună luptăm împotriva hărțuirii cibernetice!

Bitdefender

17 Iunie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Împreună luptăm împotriva hărțuirii cibernetice!

Nu există zi în care internauții să nu fie expuși la hărțuire online. Potrivit statisticilor, 60% dintre persoanele care navighează pe internet – în special pe rețelele de socializare – au fost victime ale hărțuirii cibernetice sau au fost martori la hărțuire într-o anumită măsură.

Hărțuirea cibernetică poate avea efecte de lungă durată asupra victimelor, care suferă adesea de anxietate, depresie și stimă de sine scăzută.

Bitdefender se alătură comunității online pentru a promova un mediu digital incluziv și divers, fără hărțuire și abuzuri care pot afecta sănătatea mintală atât a copiilor, cât și a adulților.

Hărțuirea cibernetică poate avea loc pe orice platformă digitală și pe orice dispozitiv inteligent, de la rețelele sociale la platforme de jocuri, e-mail sau mesagerie instantanee.

Adulții care navighează zilnic pe internet întâlnesc frecvent comportamente online neplăcute, care îi pot afecta chiar și pe cei mai rezistenți. Tot ceea ce facem online lasă o amprentă digitală care poate afecta, în cele din urmă, viitorul cuiva. Chiar și când candidezi pentru un loc de muncă sau vrei să intri la facultate, comportamentul neplăcut și meschin din anii trecuți ar putea reveni să te bântuie.

Sfaturi de la specialiștii Bitdefender

Fii un exemplu de urmat pentru copiii și urmăritorii tăi online dând dovadă de empatie și înțelegere și promovează o bună conduită cibernetică, indiferent pe ce căi te poartă activitățile tale online.
Învață-ți copiii să raporteze orice formă de hărțuire cibernetică, indiferent dacă este vorba de abuz verbal, hărțuire, „trolling” sau „stalking”, și sfătuiește-i să nu se angajeze niciodată într-un astfel de comportament. Fiind atent la comportamentele periculoase care vă vizează pe tine sau pe familia ta, vei putea să le pui capăt înainte să degenereze.
Dacă ai nevoie de ajutor pentru a limita șansele ca copilul tău să fie agresat online, ia în considerare caracteristica Bitdefender Parental Control, care îți permite să verifici ori de câte ori copiii se angajează în conversații cu persoane necunoscute și să monitorizezi accesul la site-uri web periculoase.

Caracteristica de control parental este inclusă în majoritatea soluțiilor noastre de securitate autonome. În funcție de vârsta copilului, modulul de protecție din produsele Bitdefender alege automat cele mai bune caracteristici de confidențialitate care pot fi particularizate în funcție de nevoile părinților și ale copiilor, prin gestionarea timpului petrecut în fața ecranului, blocarea apelurilor cu număr necunoscut și nu numai.

Doar împreună putem opri hărțuirea cibernetică.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader