FBI avertizează că hackerii vizează rezervele și casele de schimb de criptomonedă

Bitdefender

22 Iulie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
FBI avertizează că hackerii vizează rezervele și casele de schimb de criptomonedă

FBI a dat alarma în rândul deținătorilor de criptomonedă, caselor de schimb de criptomonedă și platformelor de plăți cu criptomonedă, avertizând că activele lor virtuale sunt vizate activ de hackerii periculoși.

Conform informațiilor oferite de Bleeping Computer, FBI i-a avertizat pe cei ce dețin și manipulează sume mari de criptomonedă cu privire la faptul că infractorii cibernetici utilizează o varietate de metode pentru a fura criptomonedă.

Tehnicile utilizate de infractorii cibernetici pentru a obține acces la conturile de criptomonedă includ atacuri de înlocuire a cartelei SIM (cunoscute și ca fraude de tip SIM hijacking sau Port Out).

Acest tip de fraudă apare, de obicei, atunci când un operator telefonic a fost a fost păcălit să acorde unui infractor controlul asupra numărului de telefon al altei persoane, ceea ce permite infractorului să primească mesaje SMS de securitate (cum ar fi token-uri de autentificare pentru conectarea la un anumit cont), în loc ca acestea să ajungă la deținătorul real al contului.

Atacurile de înlocuire a cartelei SIM au devenit un instrument atât de puternic utilizat de hackerii care doresc să preia controlul asupra unui cont, încât tot mai multe site-uri online au renunțat la autentificarea prin SMS și au optat pentru autentificarea în mai mulți pași prin intermediul aplicațiilor, sau chiar pentru utilizarea de chei hardware.

În plus, infractorii cibernetici și-au asumat identitatea personalului de asistență al caselor de schimb de criptomonedă și platformelor de plăți cu criptomonedă, determinând utilizatorii, prin telefon, să își furnizeze datele de autentificare sau păcălindu-i să permită rularea de cod periculos de la distanță pe computerele lor.

Acest tip de „fraudă pe baza serviciilor de asistență” nu este nou, însă, în trecut, a avut mai mult succes în rândul vârstnicilor și membrilor vulnerabili ai societății. Evident, activele de criptomonedă care sunt potențial accesibile pentru hackerii periculoși i-au determinat pe infractori să își lărgească orizonturile în ceea ce privește victimele vizate.

Utilizatorilor care primesc comunicări suspecte li se recomandă să contacteze casele de schimb și platformele de plăți direct prin intermediul numerelor de telefon și adreselor de e-mail oficiale și să nu aibă încredere în e-mail-urile și apelurile telefonice nesolicitate.

Între timp, companiile care administrează casele de schimb și platformele de criptomonedă sunt îndemnate să fie cu ochii în patru pentru a identifica e-mail-urile suspecte trimise de expeditori periculoși și să monitorizeze activitatea conturilor create recent.

Conform Bleeping Computer, avertismentul privind atacatorii a fost emis de FBI prin intermediul unei notificări TLP:Green Private Industry Notification (PIN) către anumite organizații din sectorul privat, dar nu și pentru publicul larg.

Cu toate acestea, ar fi bine dacă toată lumea ar urma sfaturile date și ar avea grijă la mesajele nesolicitate, ar activa autentificarea în mai mulți pași, atunci când este disponibilă (preferabil nu prin SMS) și ar urma cele mai bune practici de securitate atunci când vine vorba de alegerea unei parole puternice și unice și protejarea PC-urilor împotriva malware-ului.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader