De ce ar trebui să îți modifici setările de confidențialitate ale profilului LinkedIn

Bitdefender

14 Iulie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
De ce ar trebui să îți modifici setările de confidențialitate ale profilului LinkedIn

Având peste 650 de milioane de profiluri profesionale, LinkedIn este o platformă de socializare îndrăgită, care oferă nelimitate oportunități profesionale și conexiuni în rețea.

Fie că lucrezi de acasă, ești între locuri de muncă sau îți alcătuiești o rețea profesională, platforma are ceva de oferit pentru tine. Cu toate acestea, menținerea unui profil profesional în toată regula în mediul online nu e lapte și miere. La fel ca în cazul oricărui serviciu furnizat de o rețea de socializare, profilul tău de pe LinkedIn este vulnerabil la probleme de confidențialitate și securitate, inclusiv data scraping și hacking.

Nu este un secret pentru nimeni că mecanismele complexe ale rețelelor de socializare se bazează pe disponibilitatea utilizatorilor de a împărtăși informații confidențiale și de a se conecta cu ceilalți. Și, cu toate că informațiile publice nu prezintă neapărat un risc imediat, utilizatorii trebuie să cunoască problemele pe termen lung cu privire la confidențialitate. Datele pe care le publici online vor circula în afara rețelei tale sociale, indiferent de câte măsuri de protecție implementezi tu sau platforma.

Verificările de securitate utilizate de LinkedIn pentru împiedicarea accesului neautorizat la conturi nu îți protejează datele împotriva vizualizării și furtului de către alți membri sau infractori care utilizează platforma în scopuri necurate.

Așadar, înainte să decizi dacă setările de confidențialitate ale profilului tău de LinkedIn ar trebui să fie mai stricte, pune-ți următoarele întrebări:

Ar trebui ca toată lumea să îmi poată accesa informațiile cu caracter personal, cum ar fi numărul de telefon, e-mail-ul sau adresa fizică?

Ar trebui ca toți utilizatorii LinkedIn să aibă acces la fluxul meu de activități și să afle despre conexiunile și contactele mele profesionale?

Răspunsurile tale te pot ajuta să stabilești cât de confidențial vrei să fie contul tău și să gestionezi mai bine informațiile pe care le partajezi sau datele pe care le pot vedea ceilalți.

Fii atent ce informații postezi pe LinkedIn și limitează fluxul datelor care nu contribuie deloc la consolidarea profilului tău profesional.

Dacă ești un utilizator obișnuit care nu este deschis la noi oportunități profesionale în prezent, poți alege să ai un grad mai mare de anonimitate pe platformă. Poți gestiona confidențialitatea profilului tău urmând câțiva pași simpli. În meniul Setări și confidențialitate, alege opțiunea de vizibilitate pentru a modifica opțiunile de vizualizare a profilului, conexiunile, a-ți edita profilul public și a alege cine îți poate vedea adresa de e-mail, numele sau cine poate descărca aceste informații.

Făcând aceste modificări minore, te poți proteja împotriva planurilor elaborate bazate pe inginerie socială, cum ar fi phishing-ul sau fraudele.

Ai grijă la conexiunile tale și analizează situația înainte de a accepta o solicitare de conectare din partea unei persoane pe care nu o cunoști. Platforma LinkedIn este frecventată de mulți infractori, așa că ai grijă la mesajele nesolicitate privind oferte incredibile de locuri de muncă, oportunități de investiții sau abonamente premium gratuite.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader