Cum te protejează Bitdefender împotriva ransomware-ului (partea 2)

Bogdan BOTEZATU

27 Ianuarie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum te protejează Bitdefender împotriva ransomware-ului (partea 2)

Atacurile ransomware se numără printre cele mai mari amenințări de securitate cu care ne confruntăm în lumea digitală, o tendință care a continuat să se extindă și să devină din ce în ce mai sofisticată în ultimii ani.

Obiectivul atacatorilor este simplu: Să găsească o țintă oportunistă pe care să o determine să acceseze, să descarce sau să instaleze software periculos pe dispozitivul său, pentru a putea cripta fișierele utilizatorului și a-l împiedica pe acesta să acceseze sistemul. Apoi, victimele sunt puse în ipostaza extrem de familiară în care trebuie să decidă dacă plătesc răscumpărarea sau nu.

Poți pune un preț pe datele tale?

Majoritatea datelor cu caracter personal de pe dispozitivele noastre constau din amintiri prețioase și informații financiare. Cu toate acestea, pentru că bucătăriile și sufrageriile noastre au devenit noul nostru birou, dispozitivele noastre stochează și materiale și documente sensibile de la serviciu, pe care nu ne putem permite să le pierdem.

Cum asiguri cea mai bună protecție pentru fișierele și datele tale?

Tehnologiile anti-ransomware de la Bitdefender elimină amenințările ransomware, împiedicând infectările periculoase înainte ca acestea să-ți afecteze dispozitivul și să-ți cripteze datele. Advanced Threat Defense (ATD) monitorizează constant toate aplicațiile care rulează pe sistemele tale, împiedicând orice comportament de criptare a fișierelor să-ți compromită fișierele. Funcționalitatea ATD este concepută pentru a neutraliza orice proces suspect, monitorizând acțiunile specifice amenințărilor. Să presupunem că o aplicație încearcă să modifice fișierele de pe sistemul gazdă, să injecteze într-un alt proces, să dezactiveze software-ul anti-malware instalat pe dispozitivul tău sau să creeze chei start-up. În acest caz, ATD stabilește că procesul este periculos și îl împiedică să afecteze sistemul.

Această tehnologie inovativă și proactivă de detecție utilizează metode euristice avansate pentru a detecta amenințările ransomware cunoscute și noi în timp real, blocând acțiunile periculoase, cum ar fi criptarea fișierelor, înainte ca acestea să înceapă. În plus, ATD partajează informații cu Rețeaua Globală de Protecție Bitdefender pentru a bloca chiar și cele mai noi tipuri de ransomware și exploit-uri și te informează de fiecare dată când sunt detectate potențiale procese periculoase sau amenințări cibernetice.

O caracteristică suplimentară proactivă de securitate anti-ransomware asigură faptul că directoarele care conțin documente și fișiere sensibile nu se pierd în cazul în care un atac de tip ransomware reușește să treacă de toate nivelurile de securitate. Modulul Remediere Ransomware îți permite să restabilești fișierele de importanță critică și datele criptate de ransomware. Dacă un software periculos încearcă să cripteze fișierele de pe dispozitivul tău, se vor crea automat copii de siguranță pentru fișierele targetate, ceea ce îți va permite să le restabilești în doar câțiva pași.

Deficiențele de securitate ale dispozitivelor și sistemelor noastre prezintă un risc mai mare ca niciodată, iar numărul de victime ale breșelor de securitate și atacurilor periculoase crește pe zi ce trece. Securizează-ți și protejează-ți datele astăzi, alegând o soluție de securitate pregătită pentru a-ți proteja datele personale împotriva amenințărilor noi și existente.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader