Cum să împiedici hackerii să-ți fure bucuria Crăciunului și detaliile cardului tău

Bitdefender

13 Decembrie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum să împiedici hackerii să-ți fure bucuria Crăciunului și detaliile cardului tău

Sărbătorile de iarnă sunt în toi, răspândind bucurie și spiritul generozității. Însă în umbră stau ascunse amenințări cibernetice create de hackeri care vor să profite de acest moment al anului, de bunăvoința ta și de bucuria pe care vrei să le-o oferi celor din jur.

Nu-ți face griji! Înțelegerea acestor amenințări este primul pas pentru a te proteja împotriva lor. Citește articolul în continuare și, dacă rezonezi cu oricare dintre aceste situații, ia măsuri acum pentru a economisi timp și bani și pentru a te bucura din plin de Sărbători.

Bucură-te de sărbători și rămâi conectat și în siguranță

De Sărbători, adesea suntem nevoiți să rezolvăm tot felul de lucruri, să petrecem timp departe de casă și să ne conectăm la rețelele WiFi publice. Din păcate, multe dintre aceste rețele nu sunt sigure și te expun la spioni cibernetici și hackeri care vor să-ți acceseze datele și activitatea online.

Deși rețelele WiFi publice sunt foarte utile, acestea pot fi un teren de vânătoare pentru hackeri și hoții de identitate care intenționează să-ți folosească datele cardurilor bancare pentru a cumpăra cadouri pentru ei înșiși.

Iată trei situații în care trebuie să procedezi cu maximă precauție:

- Când ții legătura cu prietenii și familia. Sărbătorile sunt ideale pentru a lua legătura cu cei dragi, fie prin mesaje, e-mailuri, platforme de socializare, apeluri video sau vizite. Însă fii atent la ce rețea te conectezi pentru a transmite urări de sărbători.

- Când călătorești. Rețelele WiFi de pe aeroporturi și din hoteluri pot fi un teren propice de vânătoare pentru hackeri și hoții de identitate care caută să exploateze utilizatorii.

- Când faci cumpărături online de ultim moment. Agitația de sărbători ne aduce adesea în situația de a face cumpărături online de ultim moment. Astfel, te oprești la o cafea la restaurantul din zonă pentru a face câteva achiziții importante. Ai grijă atunci când folosești rețelele WiFi publice pentru activități precum verificarea soldului din cont sau achiziții de ultim moment, întrucât aceste acțiuni ar putea fi vizibile spionilor cibernetici care așteaptă să-ți intercepteze informațiile confidențiale.

Ferește-te de Grinch care se ascunde în rețelele WiFi neprotejate

Atunci când te conectezi la rețele nesigure, le deschizi ușa hackerilor către datele personale de pe dispozitivul tău. În această situație vulnerabilă, un hacker, care acționează ca un intermediar, poate obține acces la toate informațiile tale utilizate în activitățile tale online, precum informații oferite la plata online, e-mailuri, date de autentificare și fotografii. În plus, le permiți hackerilor să distribuie malware pe computerul tău. Odată ce un hacker pune mâna pe informațiile tale personale, acesta îți poate fura identitatea digitală, poate acționa în numele tău, poate face cumpărături cu informații de pe cardurile tale bancare și se poate conecta la conturile tale personale.

3 sfaturi despre cum să te protejezi

Nr. 1: Actualizează-ți sistemele de operare și parolele

Asigură-te că sistemele de operare ale smartphone-ului, computerului, laptopului și tabletei sunt actualizate. Actualizarea sistemelor de operare aplică patch-uri de securitate pentru a remedia vulnerabilități, elimină erori, adaugă caracteristici noi și te protejează împotriva hackerilor care vor să exploateze breșele unei soluții de securitate neactualizate și vulnerabile. Actualizează parolele pentru toate conturile importante, în special conturile de la magazinele online, utilizând o combinație puternică de cel puțin 10 caractere, care includ o literă mare, o cifră și un simbol.

Nr. 2: Evită utilizarea rețelelor WiFi publice și nesecurizate

Evită să te conectezi la rețele WiFi publice și nesecurizate, în special când faci operațiuni bancare sau cumpărături. Dezactivează caracteristica WiFi-ul și funcția de auto-conectare la WiFi când nu o utilizezi, precum și caracteristica Bluetooth, pentru a-ți îmbunătăți securitatea.

Nr. 3: Folosește întotdeauna opțiuni de plată sigure

Înainte să-ți introduci informațiile personale sau financiare, verifică încă odată dacă interacționezi cu un furnizor bine cunoscut și care operează de mult timp. Asigură-te că informațiile tale sunt criptate.

Numeroase site-uri web folosesc tehnologia SSL pentru a cripta informațiile. Unul dintre indiciile care îți arată că informațiile tale vor fi criptate includ URL-urile care încep cu „https” (și nu cu „http”) și cu pictograma unui lacăt. Dacă lacătul este închis, informațiile sunt criptate.

Bitdefender VPN pentru sărbători fără stres, în deplină siguranță și confidențialitate

Dacă vrei să nu îți mai faci griji pentru confidențialitatea și datele tale și să te bucuri de sărbători, ia în calcul Bitdefender VPN. Această soluție îți vine în ajutor în mai multe moduri.

Aceasta îți criptează traficul, securizează rețelele WiFi publice, pentru ca tu să poți folosi în siguranță conexiunile la internet din cafenele, aeroporturi și malluri.

Fără VPN Cu VPN
-          Datele care pleacă din dispozitivul tău pot deveni publice și accesibile oricui. -          Nimeni nu poate vedea site-urile web la care te conectezi.
-          Este posibil să te conectezi la hotspotul WiFi fals al unui hacker, creat special ca să îți afle informațiile. -          Te conectezi la un singur server VPN și, astfel, tot traficul tău este redirecționat către server printr-un tunel criptat.
-          Traficul tău poate fi direcționat către o destinație greșită (site-uri web false). -          Toate datele pe care le trimiți sunt criptate și imposibil de accesat și de înțeles de către ceilalți.

Atunci când desfășori activități specifice sărbătorilor, de la cumpărături și întâlniri cu prietenii la savurarea unei cafele în restaurantul preferat, nu uita să activezi Bitdefender VPN pentru a proteja ceea ce contează cel mai mult – siguranța și liniștea ta. Rămâi în siguranță și îți dorim sărbători fără griji!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader