Sfaturi de Black Friday: Cum ne protejăm de infractorii cibernetici

Bitdefender

11 Noiembrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Sfaturi de Black Friday: Cum ne protejăm de infractorii cibernetici

Cel mai mare eveniment de vânzări al anului generează profituri enorme pentru comercianți, deoarece milioane de vânători de oferte își deschid portofelele pentru a obține cele mai bune oferte, atât în magazinele fizice, cât și online.

Cheltuielile sunt estimate la 1 trilion de dolari, așa că toți cumpărătorii de Black Friday și Cyber Monday trebuie să se pregătească și pentru a opri hackerii și infractorii cibernetici oportuniști care încearcă să le strice experiența la cumpărături. Black Friday este o zi de interes pentru hackerii care profită de frenezia anuală a cumpărăturilor și vizează clienții care nu suspectează nimic.

Iată la ce să fii atent zilele acestea:

  • Mailuri nesolicitate (de spam sau de phishing) care îți promit economii enorme, acces timpuriu la oferte sau corespondență care te îndeamnă să-ți verifici detaliile contului (parole și informațiile cardului de credit)
  • Mesaje suspecte de livrare primite pe mail sau prin SMS, menite să îți fure informațiile confidențiale și să îți acceseze conturile online
  • Anunțuri publicitare de pe site-uri web sau rețele de socializare, care promovează oferte prea bune ca să fie adevărate
  • Site-uri web și anunțuri publicitare periculoase care îți infectează dispozitivele cu spyware și troieni meniți să îți fure datele de autentificare
  • Platforme slab securizate sau nesecurizate pe care infractorii cibernetici le pot exploata pentru a fura informații bancare

Recomandările Bitdefender pentru cumpărături online sigure

  • Securizează-ți conturile de cumpărături online folosind parole unice. Verifică-le din timp și activează autentificarea în doi pași.
  • Fii atent la site-urile web care imită site-uri legitime. Verifică bara de adresă pentru a vedea dacă există greșeli gramaticale sau de scriere. Dacă ceva pare în neregulă, părăsește imediat site-ul.
  • Caută oferte pe platformele pe care le cunoști sau de pe care ai mai făcut cumpărături anterior. Dacă faci cumpărături pe un site de retail necunoscut, folosește un card virtual sau un serviciu de plată terț, nu cardul de credit.
  • În general, utilizează un card de credit pentru cumpărăturile online. Acest lucru te va ajuta să contești cu ușurință orice taxe frauduloase.
  • Fă cumpărături numai pe platformele care folosesc HTTPS. Poți verifica acest lucru în câmpul pentru URL al browserului.
  • Înainte de a cumpăra ceva de pe platforma unei companii noi, verifică dacă există reclamații sau recenzii negative de la clienți. De asemenea, nu salva niciodată detaliile cardului de credit pe un site web în care nu ai încredere.
  • Evită orice oferte care par prea bune ca să fie adevărate, chiar dacă este Black Friday.
  • Nu folosi rețele Wi-Fi publice pentru a face achiziții sau pentru banking. Dacă e nevoie să te conectezi la o rețea publică, folosește o soluție VPN pentru a te asigura că infractorii nu-ți pot intercepta informațiile cu caracter sensibil.
  • Folosește un browser special pentru a te asigura că activitățile tale de banking online, cumpărăturile online și orice alt tip de tranzacții online rămân confidențiale și sigure.
  • Instalează o soluție de securitate pe PC sau pe dispozitivele tale inteligente pentru a-ți proteja local datele și a bloca amenințările cibernetice, inclusiv site-urile web frauduloase, malware-ul și tentativele de phishing.
  • Monitorizează-ți conturile și extrasele de cont pentru a identifica activitățile suspecte, astfel încât să poți bloca fraudele și limita șansele de a deveni victima unui furt de identitate.

Pentru a-ți proteja dispozitivele, informațiile financiare și viața digitală, îți recomandăm soluțiile de securitate de la Bitdefender. Acestea sunt concepute special pentru a bloca amenințările online noi și existente, ajutând milioane de utilizatori individuali să evite site-urile periculoase și fraudele online, prin protecție antimalware premiată și sisteme avansate de filtrare anti-fraudă și anti-phishing.

Rămâi în siguranță și spor la cumpărături!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader