Cinci pași simpli pentru a consolida securitatea contului tău Google

Bitdefender

22 Iulie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cinci pași simpli pentru a consolida securitatea contului tău Google

În prezent, utilizatorii de internet sunt mai precauți ca niciodată în privința securității lor digitale. Incidentele majore de securitate cibernetică apar aproape în fiecare săptămână, lucru care le atrage atenția. Pandemia a contribuit și ea, la rândul ei, la creșterea gradului de înțelegere a riscurilor de securitate pe care le implică lucrul de acasă. La Bitdefender, ne dorim să îi îndemnăm pe cititorii noștri să-și stabilească propriile reguli de bază în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea lor. Google este unul dintre cele mai populare și, în mod lăudabil, unul dintre cele mai transparente servicii de internet atunci când vine vorba de securitate și confidențialitate. Deși confidențialitatea își merită propriul ghid în viitor, astăzi vom vorbi despre cinci setări esențiale de securitate care te vor ajuta să îți menții contul protejat.

Panoul de Securitate din setările contului tău Google îți oferă o multitudine de modalități prin care poți consolida și modifica securitatea contului tău. Cea mai importantă dintre acestea este modulul Verificarea securității, care oferă cele mai importante setări referitoare la securitatea contului tău Google. Autentifică-te în contul tău și fă clic pe poza de profil, apoi selectează:

Gestionează-ți Contul Google -> Securitate -> Verificarea securității

  1. Deconectează dispozitivele vechi sau necunoscute

Aici:

  • Poți verifica ce dispozitive sunt asociate cu Contul tău Google
  • Te poți deconecta de pe dispozitivele pe care nu folosești Google în prezent
  • Poți deconecta dispozitivele care nu mai dorești să fie asociate cu contul tău Google.

Se recomandă insistent utilizarea periodică a acestei caracteristici pentru a te asigura că nu există dispozitive vechi de care ai uitat și care încă sunt asociate cu contul tău. Nu știi niciodată cine îți poate accesa contul fără permisiunea ta. Pe scurt, asigură-te că doar dispozitivele de încredere pe care le folosești în mod regulat sunt asociate cu contul tău.

  1. Verificarea activității de securitate recente

Acest modul este, mai mult sau mai puțin, newsfeed-ul tău în ceea ce privește activitățile care ar putea constitui un risc de securitate pentru contul tău. De exemplu, Google ține evidența momentelor în care te autentifici de pe dispozitive diferite sau din zone geografice diferite, pentru a te ajuta să observi activitățile suspecte. În exemplul de mai sus, Google informează cu privire la faptul că utilizatorul a solicitat arhivarea a două descărcări din 6 iunie. Dacă observi vreodată o astfel activitate și nu ai solicitat o copie a datelor tale, deconectează-te de pe toate dispozitivele și schimbă-ți imediat parola.

  1. Menține caracteristica de verificare în doi pași activată în permanență

Cunoscută și ca autentificarea în doi pași (2FA, pe scurt), caracteristică de verificare în doi pași asigură faptul că ți se va solicita să autorizezi accesul la contul tău de pe o platformă sau un dispozitiv secundar. Imaginează-ți ușa unui seif, care poate fi deschisă doar folosind două chei răsucite simultan. Există mai multe moduri în care poți face acest lucru, inclusiv folosind numărul de telefon (cod SMS), aplicația Google Authenticator sau aplicația YouTube de pe telefonul tău, sau chiar coduri de rezervă pe care le poți descărca și stoca pentru a le utiliza ulterior.

În prezent, aproape toate companiile majore utilizează caracteristica de verificare în doi pași. Aceasta este probabil cea mai importantă setare pe care nu ar trebui să o dezactivezi niciodată dacă vrei să îți menții contul protejat.

  1. Revizuiește-ți setările pentru e-mail

Majoritatea oamenilor nu se gândesc des la setările Gmail, însă uneori este important să îți amintești modul în care contul tău este configurat, astfel încât să te aștepți la modul în care va opera sau să te asiguri că nu există setări contradictorii care ți-ar putea afecta securitatea sau confidențialitatea. În acest exemplu, caracteristica de redirecționare a e-mail-urilor este activată, iar adresa destinatarului este menționată, existând și opțiunea de a o elimina, dacă este necesar.

  1. Gestionează parolele salvate

Google Chrome îți protejează foarte bine parolele. Însă nu îți poate asigura o protecție perfectă. Dacă reciclezi parole (adică, dacă reutilizezi aceeași parolă pentru mai multe conturi de pe internet), te expui la riscul ca toate aceste conturi să fie compromise dacă unul dintre ele este compromis. De aceea, este important să utilizezi parole unice pentru fiecare cont online. De asemenea, Google semnalează parolele slabe. Acest modul te ajută să alegi parole bune, oferindu-ți instrucțiuni clare și simple.

Rămâi în siguranță!

În articolele viitoare, vom aborda subiectul caracteristicilor de Confidențialitate și Personalizare ale Google, astfel încât să fii cu un pas înainte și din aceste puncte de vedere. Între timp, asigură-te că aplici toate recomandările menționate mai sus și că utilizezi o soluție de securitate de încredere pentru computerul sau telefonul tău mobil, pentru a-ți asigura un maximum de securitate și liniște sufletească.

Bitdefender Total Security oferă caracteristici imbatabile de detecție a amenințărilor, pentru blocarea malware-ului sofisticat pe dispozitivele Windows și Mac. Protecția pe niveluri multiple împotriva ransomware-ului îți protejează fișierele, iar caracteristica VPN îți asigură confidențialitatea în mediul online. Părinții pot chiar să utilizeze o serie de caracteristici avansate de control parental pentru a-și proteja copiii în mediul online, păstrând totodată un impact minim asupra performanței sistemului.

Bitdefender Mobile Security pentru iPhone sau Android oferă protecție completă împotriva amenințărilor pe mobil și un VPN securizat pentru o experiență de navigare rapidă, anonimă și sigură. Te ajută să îți securizezi parolele, datele private și informațiile financiare și îți trimite alerte instantanee de fiecare dată când un incident este detectat și prevenit.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader