Angajații Instagram au fost păcăliți să creadă că șeful lor a decedat și i-au blocat contul

Bitdefender

22 Noiembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Angajații Instagram au fost păcăliți să creadă că șeful lor a decedat și i-au blocat contul

În aprilie 2020, odată cu pandemia de Covid-19 care are a afectat puternic întreaga lume, Instagram a anunțat o nouă funcție prin care utilizatorii își puteau aminti de cei dragi care au încetat din viață.

Funcția de comemorare a celor dragi pusă la dispoziție de rețeaua socială a oferit „un mod prin care să îi comemorați pe cei dragi după ce aceștia au încetat din viață”.

După cum a explicat Instagram, atunci când un cont este comemorat, nu mai pot fi aduse modificări contului respectiv. Nimeni nu îl poate accesa, nimeni nu poate adăuga fotografii sau videoclipuri noi, nimeni nu poate adăuga comentarii la postările contului.

Contul este efectiv blocat în timp, asemenea unui memorial al defunctului.

Ce ar putea fi în neregulă cu asta?

Din păcate, funcția poate fi abuzată de șarlatani și escroci pentru a bloca conturile altora.

Toate solicitările de comemorare a unui cont conțin „un link către un certificat de deces sau un articol de știri” și, ați ghicit, ambele sunt ușor de falsificat.

După cum relatează Vice, una dintre persoanele care și-a pierdut accesul la cont din cauza unei astfel de înșelătorii a fost chiar șeful Instagram, Adam Mosseri.

În septembrie, angajații Instagram au fost păcăliți să creadă că șeful lor a murit potrivit unui certificat fals de deces și i-au blocat contul.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader