Android 12 protejează telefoanele de atacurile Stingray și permite utilizatorilor să dezactiveze rețeaua 2G

Bitdefender

26 Ianuarie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Android 12 protejează telefoanele de atacurile Stingray și permite utilizatorilor să dezactiveze rețeaua 2G

Îți faci griji că îți pot fi interceptate apelurile telefonice și SMS-urile? E posibil să fii doar paranoic, dar oricum există pericole mai mari decât programele spyware instalate pe dispozitivul tău mobil.

Comunitatea de confidențialitate și securitate a informațiilor avertizează de ani de zile cu privire la atacurile stingray, care presupun instalarea unui dispozitiv care se dă drept turn celular, forțând telefoanele mobile aflate în raza sa de acțiune să se conecteze la el.Astfel, atacatorii interceptează toate datele transmise. Există zeci de cazuri în care atât forțele de ordine, cât și entitățile private au lansat atacuri stingray pentru a spiona protestatari, disidenţi sau alte persoane de interes.

Vestea proastă este că toate telefoanele mobile sunt vulnerabile la aceste atacuri și nu se poate face mare lucru pentru a fi prevenite. Cu toate acestea, avem și vești bune. Cele mai multe dintre aceste vulnerabilități au fost remediate pentru rețeaua 4G, iar acest lucru obligă de obicei atacatorii să folosească rețeaua 2G, o versiune veche susceptibilă la atacuri. Până de curând, utilizatorii nu își puteau împiedica telefoanele să folosească 2G, dar, cu Android 12, Google a introdus opțiunea de a dezactiva 2G pe dispozitivele Android.

Setarea este activată în mod implicit, iar rețeaua 2G rămâne activă ca rezervă pentru apelurile de urgență, indiferent dacă este activată sau nu. Cu toate acestea, poți activa manual rețeaua 2G, dacă ai Android 12 instalat și accesezi Setări, Rețea și internet, SIM-uri, Permite 2G.

Chiar dacă acest lucru nu rezolvă problema în totalitate, deoarece majoritatea utilizatorilor Android încă folosesc telefoane mai vechi care rulează versiuni învechite ale sistemului de operare, iar utilizatorii de iPhone nu pot dezactiva rețeaua 2G deocamdată, experții în confidențialitate consideră acest lucru un mare pas înainte.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader