9 recomandări pentru vacanțe fără probleme în 2023

Bitdefender

23 Ianuarie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
9 recomandări pentru vacanțe fără probleme în 2023

Anul nou vine cu și mai multe oportunități pentru a-ți face planuri de vacanță și de călătorit. Internetul oferă numeroase moduri care te vor ajuta să-ți planifici excursia perfectă, precum și să rezervi cazarea și zborurile, pe măsură ce melancolia creată de trecerea sărbătorilor se instalează, indiferent dacă te gândești la un city break scurt, o croazieră într-o zonă tropicală sau o excursie la Disneyland.

Însă aceleași evoluții tehnologice care au creat această experiență de rezervare și călătorie fără efort sunt și cele care le permit hackerilor să le fure turiștilor zeci de milioane de dolari în fiecare an.

Iată ce poți face pentru a evita înșelăciunile atunci când îți planifici itinerariul pentru vacanțele din 2023:

  1. Ai grijă la ofertele de vacanțe gratuite - o vacanță gratis? Nu există. Dacă nu ai participat la un concurs sau alt tip de eveniment cu premii precum o vacanță oriunde, orice e-mail, mesaj sau apel telefonic care te informează că vei merge într-o excursie în care toate costurile sunt plătite, dar pentru care va trebui să plătești doar comisioanele de procesare sau o taxă mică, este o ÎNȘELĂCIUNE.
  2. Fii precaut atunci când îți rezervi casa de vacanță sau orice tip de cazare – asigură-te că locuința din ofertă sau de închiriat există înainte de a efectua plățile. Utilizează doar platforme de încredere pentru a căuta oferte de cazare, zboruri și excursii.
  3. Stai departe de ofertele care par prea bune să fie adevărate – fii atent la inconsecvențe și greșeli gramaticale și citește textul cu scris mic înainte de a efectua plăți.
  4. Nu plăti niciodată în criptomonedă, transferuri bancare sau carduri cadou pentru pachetele de vacanță, resorturi sau croaziere – această cerință ar putea fi primul semn al unei înșelăciuni. Folosește un card de credit sau PayPal pentru a putea contesta orice comisioane frauduloase.
  5. Citește cu atenție politicile de anulare și returnare a banilor pentru rezervările făcute. Dacă agenția de turism refuză să-ți ofere aceste informații, nu accepta oferta.
  6. Caută informații despre agențiile de turism, platformele sau ofertele online noi. Verifică numerele de telefon sau datele de contact și asigură-te că locația respectivă există înainte de a face o rezervare.
  7. Ține-ți în siguranță conturile de fidelitate la companiile aeriene și alte platforme de călătorii utilizând parole unice și autentificarea în doi pași, dacă este posibil.
  8. Utilizează o soluție de securitate care blochează atacurile de tip phishing sau de orice alt tip atunci când cauți cele mai bune oferte pentru vacanță. Astfel, te vei asigura că nu ești direcționat pe un site web fals care încearcă să-ți fure informațiile și banii. De asemenea, o soluție de securitate va bloca linkurile sau atașamentele periculoase înainte să-ți compromită datele și dispozitivul.
  9. Pune-ți siguranța în mediul online pe primul loc atunci când cauți oferte sau când călătorești anul acesta și optează pentru o soluție completă de la Bitdefender care să-ți protejeze toate dispozitivele împotriva activității periculoase și frauduloase, indiferent unde călătorești.

O planificare riguroasă, făcută cu atenție sporită pentru siguranța ta digitală poate duce la cele mai frumoase experiențe în 2023. Spor la călătorit!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader