www

Ultimele știri

Bitdefender lansează o nouă soluție de gestionare a posturii de securitate în cloud – CSPM+

March 2024


Bitdefender CSPM+ oferă o protecție avansată și reduce gradul de complexitate în gestionarea mediilor cloud

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a lansat GravityZone CSPM+, o soluție de gestionare a posturii de securitate în cloud (CSPM) pentru monitorizarea și gestionarea configurațiilor infrastructurilor cloud, inclusiv Amazon Web Services (AWS), Google Clould Platform (GCP), Microsoft Azure și altele. Mai mult, GravityZone CSPM+ include pe lângă capacități de Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM), detecție și răspuns la amenințări pentru a permite organizațiilor să aplice cu ușurință politicile de gestionare a identității și accesului (IAM) și cele mai bune practici de configurare în vederea respectării conformității în medii multi-cloud.  

Organizațiile se confruntă cu complexități tot mai mari în gestionarea mediilor de cloud public ceea ce duce la un risc crescut de securitate cibernetică asociat cu configurații greșite și accesul autorizat la resurse. Compania de analiză Gartner® menționează într-un raport că „până în 2026, 60% din organizații vor considera o prioritate prevenirea configurației greșite în cloud, comparativ cu 25% în 2021.” ¹ Într-un studiu global ce a vizat 400 de profesioniști IT, 43% dintre aceștia au răspuns că extinderea capacităților de securitate cibernetică în mai multe medii (on premises, cloud și hibrid) și complexitatea soluțiilor de securitate se numără printre cele mai mari provocări.  

Bitdefender GravityZone CSPM+ simplifică evaluarea, monitorizarea și gestionarea configurațiilor infrastructurii cloud și asigură autenticitatea identităților care accesează resursele pentru a aplica politicile stabilite, pentru a respecta conformitatea cu reglementările și pentru a minimiza riscul de exploatare și abuz de către infractorii cibernetici. GravityZone CSPM+ face parte din Bitdefender GravityZone, o platformă centralizată de securitate și analiză a riscurilor care oferă protecție avansată pentru endpoint-uri, EDR, XDR și securitate în medii fizice, virtuale și multi-cloud. Platforma furnizează un context de securitate detaliat pentru detecție și oferă acces către serviciile Bitdefender Managed Detection and Response (MDR).  

„Infractorii cibernetici vizează mediile cloud prin exploatarea configurațiilor greșite, a aplicațiilor neremediate și a supra-privilegiilor acordate utilizatorilor – în fapt, orice mijloc prin care pot obține acces. GravityZone CSMP+ extinde securitatea, gestionarea configurațiilor și capacitățile IAM în infrastructurile cloud pe o singură platformă, ceea ce ajută companiile să atenueze riscurile în mod proactiv și să-și consolideze postura de securitate. Pe măsură ce suprafața de atac continuă să crească, gestionarea configurațiilor cloud împreună cu o vizibilitate asupra privilegiilor identităților cu acces la resursele companiei este la fel de esențială într-o strategie de apărare în profunzime precum apărarea împotriva amenințărilor informatice”, spune Andrei Florescu, președinte și general manager pentru soluții de business în cadrul Bitdefender.   

GravityZone CSPM+ este ușor de implementat și oferă o serie de beneficii: 

Soluții de securitate specifice mediului cloud – GravityZone CSPM+ oferă gestionarea configurației împreună cu CIEM pentru managementul identității în cloud, infrastructurilor (computing) fără servere, spațiilor de stocare și datelor în mai multe medii cloud. În plus, GravityZone include protecția endpoint-urilor, securitate pentru containers și stații de lucru Linux, securitate pentru servere cloud, hipervizori și medii virtualizate – o adevărată soluție de securitate pentru cloud. 

Detecție automată a configurațiilor greșite și a încălcărilor de securitate – identificarea configurațiilor greșite și a încălcărilor drepturilor utilizatorilor în mediile cloud a devenit o activitate mult prea complexă pentru a fi gestionată manual eficient de către organizații, ceea ce are ca rezultat un risc cibernetic crescut. GravityZone CSPM+ automatizează procesul de indentificare și alertare a configurațiilor greșite din cloud și a încălcărilor politicii de acces la identitate prin intermediul modelului Zero Trust (care conferă cele mai puține privilegii) prin identificarea identităților cu supra-privilegii și a compartamentelor suspecte de acces.  

Audituri automate de conformitate – GravityZone CSPM+ reduce drastic orele de lucru pe care echipele le depun pentru raportările ce vizează reglementările și conformitatea pentru NIST, PCI DSS, APRA, GDPR, ISO 27001, SOC 2, MAS-TRM și altele, prin furnizarea de șabloane imediate și maparea plug-and-play a controalelor tehnice în diverse servicii cloud, inclusiv PaaS și Iaas. 

Compania de testare genetică NalaGenetics a declarat: „Încă de la început, Bitdefender CSPM+ a contribuit la reducerea decalajului în ceea ce privește infrastructura cloud și expertiza în securitate. Scanările obișnuite ale configurației cloud sunt acum disponibile la un click distanță, ceea ce ne scutește de multe ore pe zi de la verificări manuale.” 

1 - Bitdefender GravityZone CSPM+ este acum disponibil. Pentru mai multe informații, accesați: https://www.bitdefender.com/business/products/gravityzone-cspm-plus.html.


Share