www

Ultimele știri

Bitdefender își extinde serviciile și deschide un nou centru de operațiuni de securitate (SOC) în regiunea Asia-Pacific

January 2024


Noul centru de operațiuni de securitate (SOC) consolidează serviciile administrate Bitdefender de detecție și răspuns

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a deschis un nou centru de operațiuni de securitate (SOC) în Singapore pentru a răspunde nevoilor clienților și a susține extinderea portofoliului Bitdefender de servicii administrate de detecție și răspuns (MDR), Bitdefender Offensive Security Services, precum și a altor soluții de securitate. Noul SOC îmbunătățește capacitatea Bitdefender de a-și servi clienții cu sediul în Asia-Pacific, dar și companii multinaționale active în regiune.  

„Crearea unui SOC în regiunea Asia-Pacific reprezintă un pas strategic în procesul de dezvoltare și inovare al serviciilor administrate Bitdefender de detecție și răspuns și a soluțiilor de securitate pentru companii pe măsură ce suprafața de atac crește. Această extindere ne permite să oferim organizațiilor prezente în Asia-Pacific soluții superioare de prevenție, detecție și răspuns, gestionate de către o echipă de elită de experți în securitate cibernetică, care înțeleg peisajul amenințărilor în continuă evoluție, cerințele de reglementare și alte provocări complexe specifice regiunii. Ansamblul nostru SOC transcende limitele geografice și barierele lingvistice pentru a proteja neîncetat mediile de securitate, indiferent de fusul orar”, spune Andrei Florescu, președinte și general manager pentru soluții de business în cadrul Bitdefender.  

Compania de analiză Gartner® menționa într-un raport că „până în 2025, 60% dintre organizații vor folosi activ capacități de izolare a amenințărilor de la distanță oferite în mod direct de către furnizorii de servicii administrate de detecție și răspuns, comparativ cu 30% în 2023”.  În plus, potrivit unui studiu global care a vizat peste 400 de profesioniști în securitate informatică, aproape 99% dintre respondenți au spus că folosirea unui furnizor administrat de securitate este un element esențial pentru programele lor de securitate, menționând capacitățile de monitorizare 24x7, abilitatea de a reduce presiunea asupra resurselor interne de IT și capacitățile proactive de threat hunting ca fiind cele mai importante.  

Centrele de operațiuni de securitate Bitdefender aflate în Statele Unite ale Americii, România și Singapore acționează drept piloni fundamentali în securitatea cibernetică, colectând informații de securitate informatică în timp real transmise de către Bitdefender Global Protective Network, o rețea extinsă de sute de milioane de senzori care colectează în mod permanent date despre amenințări la nivel global. Acestea găzduiesc, de asemenea, infrastructura, tehnologia și echipele de analiști necesari pentru a oferi servicii permanente de monitorizare a amenințărilor, de detecție și răspuns, threat hunting și asistență către clienții Bitdefender. Fiecare centru de operațiuni de securitate are capacități complete de asistență pentru a detecta, verifica, izola și elimina amenințările în timp rapid.  

Centrele de operațiuni de securitate găzduiesc, totodată, Bitdefender Offensive Cybersecurity Services concepute pentru a evalua, identifica și remedia carențele de securitate în mediul unei organizații (on premises, cloud, hibrid) pe baza testelor de penetrare și a atacurilor simulate de către echipe specializate (Red Team). Aceste servicii gestionate de către hackeri etici acreditați CREST, completează portofoliul companiei de servicii administrate de detecție și răspuns oferind mijloace proactive de a întări mediile de securitate, de a reduce riscurile și de a îndeplini cerințele de conformitate.  

Lider dovedit în domeniul securității cibernetice 

Bitdefender continuă să conducă evaluările tehnologice independente recunoscute la nivel global pentru soluțiile și serviciile de securitate cibernetică.  

Compania a obținut, pentru trei ani consecutivi, cel mai înalt nivel de detecție pentru toți pașii principali din cadrul evaluării MITRE Engenuity ATT&CK® Enterprise. Bitdefender s-a evidențiat în cadrul Business Security Test desfășurat de AV-Comparatives și a fost recunoscută drept „Lider Strategic” în raportul său dedicat Endpoint Prevention and Response.  

Recent, Bitdefender a fost numit Lider în Raportul The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023 care a evaluat 13 furnizori pe baza a 25 de criterii, inclusiv prevenirea amenințărilor informatice, a exploiturilor, remedierea atacurilor, inovația, adopția de tehnologii, flexibilitatea și transparența în prețuri și altele. 


Share