Protejați-vă organizația de programele ransomware

cu soluții situate pe primul loc în clasamentul soluțiilor destinate prevenirii și blocării amenințărilor necunoscute

Soluții Bitdefender anti-ransomware

Protejează toate dispozitivele

Programele ransomware au devenit rapid cele mai contagioase și de temut amenințări din mediul de afaceri. În mod ironic, principalul cost nu este răscumpărarea în sine, ci perioada de inactivitate cauzată - astfel încât nu este deloc surprinzător faptul că numai o treime dintre afaceri cred că își vor reveni efectiv după un atac ransomware fără pierderi semnificative.

CITIȚI DOCUMENTUL DE INFORMARE

Provocări referitoare la securitate

Conștientizarea atacurilor de tip ransomware

Epidemia de programe ransomware din anul 2016 și atacurile Wannacry și Golden Eye/Petya din anul 2017

Astfel, programele ransomware au ajuns să reprezinte o un motiv principal de îngrijorare pentru toate organizațiile. Ambele tipuri de atac utilizau componente care se răspândeau la nivel global în câteva ore, afectând sute de companii și oprind infrastructuri de importanță critică.

Probleme cu amenințările de tip malware și ransomware

Conform Bitdefender Labs, există mai mult de 400.000 de programe malware/ransomware noi.

Noi variante sunt create în fiecare zi, iar 99% sunt văzute doar după ce au fost modificate. Soluțiile antivirus tradiționale bazate pe semnături nu pot face față deoarece, la momentul în care este creată o semnătură, programul malware a fost deja modificat.

Protecția țintelor vizate de atacurile de tip ransomware

Responsabilii pentru securitate din toate industriile ar trebui să fie îngrijorați

Dar cei din domeniul financiar și din sănătate ar trebui să fie cei mai îngrijorați, deoarece domeniile lor sunt cele mai vânate de producătorii de programe ransomware. Un raport parțial cu privire la daunele cauzate de un atare atac include: productivitate și eficiență reduse; opriri de lungă durată ale sistemului; pierderea datelor proprietare; pierderea informațiilor cu caracter personal; timp pierdut pentru a restabili datele după o breșă de securitate sau o infecție; daune aduse reputației societății (care pot determina costuri referitoare la pierderea oportunităților); precum și amenzi de conformitate.

Evoluția atacurilor cibernetice de tip ransomware

Până în prezent, există aproximativ 2,8 milioane de mostre unice de ransomware.

Iar cifrele continuă să crească. Atacurile de tip ransomware devin mai sofisticate, cu variante bazate pe fișiere, fără fișiere, în mai multe etape/cu mai multe componente, care sunt utilizate de infractorii cibernetici. Aceste atacuri subliniază încă o dată importanța implementării cadrului defensiv potrivit, cu straturi multiple, pentru a proteja date deosebit de importante, precum și infrastructura IT.

Resurse

Evoluția atacurilor de tip ransomware în 2018

Acest document analizează evoluția metodelor aplicate de atacatori și industriile și zonele geografice cu cea mai mare frecvență a atacurilor de tip ransomware în 2018.

Amenințarea de tip ransomware și o stare de anxietate ridicată

Programele de tip ransomware și alte amenințări care evoluează continuu și sunt într-o permanentă transformare au determinat un nivel înalt de anxietate printre cadrele cu funcții executive din mediul de afaceri. Îngrijorările referitoare la programele de tip ransomware sunt din ce în ce mai mari în rândul majorității acestor cadre, ceea ce le plasează pe același nivel cu amenințările de tip phishing și alte atacuri, conform unui studiu publicat.

Atacul WannaCry din anul 2017

Pe 12 mai, familia de ransomware WannaCryptor (WannaCry) a infectat mii de calculatoare din întreaga lume. În doar 24 de ore, numărul de infecții a crescut cu 185.000 de calculatoare în mai mult de 100 de țări.

Atacul GoldenEye din anul 2017

Tot ce trebuie să știți despre amenințarea ransomware WannaCry

Programele ransomware au ca țintă companiile mici și mijlocii din cauza protecției mai slabe și a dorinței mai mari de a plăti răscumpărarea

Înapoi Înainte
VIZUALIZEAZĂ TOATEAFIȘEAZĂ MAI PUȚIN

Produse

Toate soluțiile Bitdefender existente la nivelul stațiilor de lucru vă protejează compania împotriva programelor ransomware.
Încercați una din următoarele soluții:

Produs Bitdefender anti-ransomware pentru companii - GravityZone Elite Ultra

GravityZone Elite Suite

O arhitectură de avangardă, cu straturi multiple, care garantează împiedicarea, detectarea, remedierea și vizibilitatea amenințărilor, într-o singură platformă modulară.

Află mai multe
Produs Bitdefender anti-ransomware pentru companii - Bitdefender GravityZone Security for Endpoints

GravityZone Security for Endpoints

O soluție concepută pentru a proteja instalările on-premise, garantând împiedicarea, detectarea, remedierea și vizibilitatea amenințărilor, într-o singură platformă modulară.

Află mai multe
Produs Bitdefender anti-ransomware pentru companii - Advanced Business Security

GravityZone Advanced Business Security

Mai multe caracteristici de securitate și soluții care garantează protecția cu straturi multiple, inclusiv: învățare automată, anti-malware, analiza comportamentului, anti-ransomware, anti-exploit avansat, monitorizare continuă a proceselor în curs și nu numai.

Află mai multe
Înapoi Înainte

Înlocuirea Symantec™?

Asigurați-vă că faceți alegerea corectă.