Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Noua functie Remediere Ransomware in Bitdefender 2019

Programele ransomware sunt elemente malițioase al căror rol este de a cripta fișiere. Acestea din urmă ar trebui răscumpărate ulterior, utilizatorii plătindu-i pe hackeri pentru a redobândi accesul la fișierele sale.

Infestările se pot împrăștia prin mesaje e-mail, prin descărcarea fișierelor atașate sau prin vizitarea site-urilor infestate și instalarea unor aplicații malițioase fără a informa utilizatorul ce se întâmplă cu sistemul. Aplicațiile ransomware pot avea unul dintre următoarele comportamente care împiedică utilizatorul să acceseze sistemul:

• Criptează fișierele importante și personale, fără a oferi posibilitatea de decriptare înainte de efectuarea unei plăți.

• Blochează ecranul calculatorului și afișează un mesaj prin care se solicită o anumită sumă de bani. În acest caz, niciun fișier nu este criptat, dar utilizatorul este forțat să efectueze plata.

• Blochează rularea aplicațiilor.

Mai mult, ransomware este extrem de adaptabil pentru a evita interceptările de către programele de securitate, chiar și pentru perioade mici de timp. De aceea Bitdefender 2019 include un strat de protecție nou împotriva acestui tip de programe periculoase.

Funcția de Remediere Ransomware identifică oricând un program ransomware nou încearcă să cripteze fișiere și va crea automat o copie de rezervă a fișierelor țintă care vor fi restaurate după blocarea programului periculos. Produsul va bloca toate procesele implicate în atac și va începe remedierea, în timp ce va notifica utilizatorul în acest sens.

Modulul Remediere Ransomware este localizat în ecranul de Protecție. Vă recomandăm să păstrați această funcție ACTIVĂ, dar dacă doriți să o DEZACTIVAȚI, pur și simplu efectuați click pe butonul din modul. Pentru a DEZACTIVA Restaurarea automată, efectuați click pe butonul Setări din modulul Remediere Ransomware, apoi efectuați click pe butonul de lângă Restaurare automată.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite