Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum setez si configurez filtrele pentru varsta pentru functia de control parental?

Pentru a avea acces la optiunile de Control parental, trebuie sa instalati Bitdefender Internet Security sau Bitdefender Total Security pe computerul utilizat de copiii dumneavoastra.

Veti putea apoi sa configurati in detaliu setarile Controlului parental sau doar sa analizati fiecare activitate a copilului si sa luati masurile necesare in consecinta.

Functia de Control parental de la Bitdefender va permite sa monitorizati activitatile online ale copiilor dumneavoastra prin blocarea urmatoarelor:

 • Pagini de web inadecvate;
 • Acces la internet complet pentru anumite perioade de timp (cum ar fi atunci cand trebuie sa faceti teme sau treburi domestice).
 • pagini de web;
 • E-mail-uri si mesaje instantanee in care apar anumite cuvinte cheie;
 • Jocuri, chat, partajarea de fisiere sau alte programe;
 • Mesaje instantanee trimise de contacte din cadrul mesageriei instantanee, altele decat cele permise.

Doar administratorul de sistem poate accesa si configura functia de Control parental. Atunci cand activati aceasta functie, asigurati-va ca va protejati setarile cu o parola pentru ca nimeni altcineva sa nu le poata schimba.

Pentru a utiliza functia de Control parental, trebuie:

 1. Crearea unor conturi limitate de utilizator Windows (standard)pentru fiecare copil.
 2. Configurati Controlul parental pentru respectivele conturi de utilizator Windows."

Sa presupunem ca doriti sa setati programul de Control parental pentru fiul dumneavoastra in varsta de 10 ani, Ioan.

 • Mai intai, creati un cont de utilizator standard Windows pentru Ioan.
 • Apoi accesati contul de administrator, autentificandu-va
 • Pentru a configura Controlul parental in Intermediate View, accesati fila de securitate si selectati Control parental din zona Sarcini rapide.

Puteti de asemenea accesa modulul de control parental din Modul de vizualizare Expert sau Modul de vizualizare Novice.

Pentru a configura Controlul parental pentru un anumit cont, urmati acesti pasi:

 1. Activati aceasta optiune prin pornirea controlului parental. Puteti recupera contul nou creat al lui Ioan si activa controlul parental.
 2. Selectati mai intai categoria de varsta a utilizatorului, apoi varsta sa specifica.
 3. Aceasta va conduce la incarcarea automata a setarilor adecvate, bazate pe standardele de dezvoltare privind copiii.
 4. Pentru a configura in continuare Controlul parental, selectati butonul de setari corespunzator contului copilului. Intr-o noua fereastra vor fi afisate diferite file.
 5. Fila Web contine o lista de categorii de website-uri, cum ar fi cele destinate drogurilor ilegale sau armelor si violentei. Puteti vizualiza sau selecta diferite operatiuni pentru acea categorie, cum ar fi blocarea completa a acesteia sau restrictionarea accesului la aceasta pe baza unui program stabilit de dumneavoastra. Puteti de asemenea sa adaugati website-uri individuale sau sa creati categorii personalizate.
 6. Fila de aplicatii va permite sa blocati sau sa restrictionati accesul anumitor aplicatii specifice sau sa configurati un program pe baza caruia copilul dumneavoastra va putea sa acceseze anumite programe (cum ar fi jocurile sau mesageria instantanee)
 7. Fila cuvinte cheie va va ajuta sa il impiedicati pe copilul dumneavoastra sa vizualizeze un website, sa trimita un e-mail sau un mesaj instantaneu care contine anumite cuvinte cheie sau expresii. Puteti de asemenea sa preveniti transmiterea anumitor cuvinte cheie sau expresii de catre copilul dumneavoastra (de exemplu adresa dumneavoastra personala sau alte date personale).
 8. Fila aferenta mesajelor va permite sa activati optiunea privind notificarile trimise prin e-mail pentru a putea primi rapoarte prin e-mail din partea Bitdefender privind activitatea copilului dumneavoastra.

Vom continua acum prin configurarea contului lui Ioan. Vom selecta varsta acestuia si configura setarile. De exemplu, ii putem bloca accesul la continutul de pe internet legat de tabloide si jocuri de noroc. Apoi il putem impiedica sa acceseze internetul in fiecare zi, incepand cu 22:00. In cele din urma, putem selecta "porno" drept cuvant cheie pentru accesul sau la paginile de internet.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite