Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum instalez Bitdefender Antivirus for Mac pe macOS 10.13 High Sierra

Odată cu lansarea celei mai noi versiuni de sistem de operare de la Apple, denumit macOS 10.13 High Sierra, procesul de instalare a soluției Bitdefender Antivirus for Mac va suferi unele modificări. Pentru a instala Antivirus for Mac pe un dispozitiv Apple cu sistem de operare macOS High Sierra sau o versiune mai nouă, va fi necesar să urmați pașii detaliați mai jos:

1. Accesați-vă contul Bitdefender Central.

OBSERVAȚIE: Dacă nu aveți deja un cont, creați-vă unul.

• Înainte de instalarea Bitdefender Antivirus for Mac, asigurați-vă că aveți un abonament Bitdefender Antivirus for Mac în contul dumneavoastră Central astfel încât produsul pe care îl instalați să poată prelua durata de valabilitate a acestuia din contul dumneavoastră.

• Dacă aveți o cheie de licență mai veche pentru produsul Antivirus for Mac anterior, citiți articolul de aici pentru a afla cum o puteți transforma într-un abonament Bitdefender.

2. Selectați Dispozitivele mele.

3. În fereastra Dispozitivele mele, efectuați clic pe INSTALARE Bitdefender.

4. În fereastra care se deschide, efectuați clic pe butonul Descărcare.

OBSERVAȚIE: Dacă doriți să instalați Bitdefender Pe un alt dispozitiv, selectați această opțiune (astfel, veți trimite un e-mail cu agentul de instalare către adresa dorită).

5. Se va descărca un agent pe sistemul dumneavoastră, în directorul Downloads. Efectuați dublu clic pe fișierul agentului având extensia .pkg și urmați instrucțiunile afișate pe ecran. Efectuați clic pe Continuare.

6. În continuare, veți fi ghidat pentru a parcurge pașii necesari pentru instalarea soluției de securitate pe Mac-ul dumneavoastră. Efectuați clic pe Continuare.

7. Pentru a continua instalarea, este necesar să acceptați condițiile Contractului de abonament software.

8. Selectați unitatea de disc pe care doriți să instalați software-ul Bitdefender, apoi efectuați clic pe Continuare. După aceea, selectați Instalare.

9. Introduceți numele de utilizator și parola atunci când vă sunt solicitate și efectuați clic pe Instalare software.

10. Va apărea o mică fereastră, iar Bitdefender Antivirus for Mac se va descărca și se va instala automat.

11. În această fază, veți fi notificat că o extensie de sistem semnată de Bitdefender a fost blocată. Acest lucru nu se datorează unei erori. Efectuați clic pe OK.

Această notificare apare din cauza unei noi caracteristici introduse odată cu versiunea macOS 10.13 High Sierra. Această caracteristică se asigură că numai extensiile kernel (KEXT) aprobate de utilizator vor fi încărcate într-un sistem. Atunci când se efectuează o solicitare de a încărca o extensie pe care utilizatorul nu a aprobat-o încă, solicitarea de încărcare este refuzată, iar sistemul de operare macOS prezintă o alertă similară celei de mai sus.

Pentru a vă ajuta cu procesul de instalare inițială, Bitdefender va afișa o fereastră cu pașii necesari pentru funcționarea corectă a Bitdefender.

• Efectuați clic pe link-ul Securitate și confidențialitate situat în partea stângă a ferestrei.

• Efectuați clic pe butonul Permite din partea de jos a ferestrei.

•Sau selectați din listă Bitdefender SRL și apoi efectuați clic pe OK.

•Veți fi notificat că este necesară repornirea sistemului. Efectuați clic din nou pe OK.

• În partea din dreapta a ferestrei, efectuați clic pe Repornește acum.

12. După repornire, interfața principală a soluției Antivirus for Mac va afișa următoarea fereastră: Noua caracteristică „Fișiere sigure”. Efectuați clic pe Activare.

OBSERVAȚIE: Caracteristica „Fișiere sigure” vă protejează fișierele sensibile împotriva programelor ransomware. Pentru a proteja mai multe directoare, efectuați clic pe + din partea din stânga jos a ferestrei și selectați calea corespunzătoare a acestora.

13. În continuare, interfața principală va afișa o altă fereastră: Noua caracteristică „Protecție Time Machine”. Efectuați clic pe Activare protecție pentru a vă proteja fișierele de backup.

OBSERVAȚIE: Această fereastră va apărea numai dacă instalați Antivirus for Mac pentru prima oară. La următoarele instalări nu se va mai afișa această fereastră. În acest caz, activați manual Protecția Time Machine din Preferințe (consultați captura de ecran de la pasul 9).

OBSERVAȚIE: Dacă nu este activată funcția Time Machine, selectați Accesare Time Machine și activați-o.

14. Se va afișa un mesaj nou, care vă va informa următoarele: Caracteristica „Fișiere sigure” este activată și Protecția Time Machine este activată.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite