Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum exclud fișiere, directoare sau extensii de fișiere de la scanare în Bitdefender 2018

Bitdefender permite excluderea anumitor fișiere, directoare sau extensii de fișiere de la scanare.

Pentru a exclude fișiere și directoare specifice de la scanare:

1. Accesați Bitdefender 2018 și faceți clic pe pictograma  din bara din stânga a interfeței Bitdefender.

2. Clic pe VIZUALIZARE CARACTERISTICI.

3. Clic pe pictograma  din colțul din dreapta jos al panoului ANTIVIRUS.

4. Accesați tab-ul EXCLUDERI.

5. Selectați Lista de fișiere și directoare excluse de la scanare. În fereastra care va apărea, puteți administra fișierele și directoarele excluse de la scanare.

6. Clic pe butonul ADĂUGARE.

7. Faceți clic pe Caută, selectați fișierul sau directorul care doriți să fie exclus de la scanare și faceți clic pe OK. Asigurați-vă că acesta este exclus atât de la scanarea la accesare, cât și de la scanarea la cerere.

• Scanarea la cerere permite detectarea și eliminarea virușilor și a altor coduri periculoase care există deja în sistemul dumneavoastră. Acesta este modul clasic de scanare, inițiată de utilizator – dumneavoastră alegeți partițiile, directoarele sau fișierele pe care trebuie să le scaneze Bitdefender, iar Bitdefender le scanează – la cerere.

• Scanarea la accesare previne pătrunderea noilor amenințări malware în sistemul dumneavoastră. Bitdefender va scana, de exemplu, un document Word atunci când îl deschideți și un mesaj e-mail atunci când îl primiți. Procesul de scanare la accesare asigură protecție în timp real împotriva programelor malware, fiind o componentă esențială a oricărui program de securitate pentru calculatoare

7. Faceți clic pe ADAUGĂ pentru a salva modificările și închide fereastra.

 

De asemenea, Bitdefender permite excluderea anumitor extensii de la scanare. În momentul în care o extensie de fișier este exclusă de la scanare, Bitdefender nu va mai scana fișierele cu acea extensie, indiferent de locația acestora pe computer.

Excluderile pot fi aplicate, de asemenea, pentru fișierele aflate pe suporturi amovibile cum ar fi CD-urile, DVD-urile, dispozitivele USB sau unitățile de rețea.

Pentru a exclude extensii de fișiere de la scanare:

1. Accesați Bitdefender 2018 și faceți clic pe pictograma  din bara din stânga a interfeței Bitdefender.

2. Clic pe VIZUALIZARE CARACTERISTICI.

3. Clic pe pictograma  din colțul din dreapta jos al panoului ANTIVIRUS.

4. Selectați fila EXCLUDERI.

5. Fă clic pe meniul Lista extensiilor excluse de la scanare. În fereastra care va apărea, puteți administra extensiile de fișiere excluse de la scanare.

6. Clic pe butonul ADĂUGARE.

7. Introduceți extensiile pe care doriți să să le excludeți de la scanare, separându-le prin punct și virgulă (;). Exemplu: txt;avi;jpg

În mod implicit, toate fișierele care au extensiile specificate sunt excluse atât de la scanarea la accesare cât și de la scanarea la cerere.

8. Clic pe ADAUGĂ.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite