Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum îți protejează Bitdefender 2018 camera web

Când vine vorba de protejarea camerei web, dezactivarea acesteia, acoperirea ei, sau revocarea privilegiilor unor aplicații nu sunt soluții practice.

De aceea, Bitdefender a implementat soluția Webcam Protection. Pentru a preveni tentativele de de șantaj cu ajutorul informațiilor confidențiale, noul feature Webcam protection monitorizează în permanență aplicațicațiile care încearcă să acceseze camera și le blochează pe cele necunoscute.

NOTĂ: Aplicațiilor sigure și cele de încredere le este permis în mod automat accesul la camera web.

Ca o măsură de siguranță, veți primi o notificare cu fiecare ocazie cu care o aplicație necunoscută încearcă să dobândească accesul la cameră, chiar și atunci când modul Autopilot este activate, și veți avea posibilitatea de a o bloca sau de a-i permite accesul.

Pentru a activate Protecția Web, urmați pașii de mai jos:

1. Click pe Protecție date în coloana din stânga interfețe principale.

2. Click pe VEZI CARACTERISTICILE.

3. În modulul PROTECȚIE WEB, click pe switch-ul afișat pentru a activa sau adezactiva funcția.

 

Pentru accesa setările, faceți click pe pictograma Settings, situată în colțul din stânga-jos a modulului. Aici, veți putea să:

Blocați orice acces la camera web

Nicio aplicația nu va mai avea putea dobândi accesul la webcam.

Blocați accesul browserelor la camera web

Niciun web browser, cu excepția Microsoft Edge sau Internet Explorer, nu va putea accesa camera web.

NOTĂ: Datorită modului în care funcționează aplicațiile din Windows Store, Internet Explorer și Microsoft edge nu pot fi identificate de Bitdefender drept browsere web și, prin urmare, sunt excluse.

Setați accesul la camera web pentru aplicații pe baza preferințelor utilizatorului Bitdefender

Dacă majoritatea utilizatorilor Bitdefender consideră o aplicație populară inofensivă, atunci accesul acesteia i se va permite în mod automat accesul la camera web. În schimb, dacă majoritatea utilizatorilor o consideră periculoasă, aceasta va fi blocată automat.

NOTĂ: Veți fi informați cu fiecare ocazie cu care una dintre aplicațiile instalate a fost marcată drept periculoasă de majoritatea utilizatorilor Bitdefender, chiar dacă Autopilotul este pornit.

Optați pentru a primi notificări atunci când aplicațiile permise se conectează la camera web

Utilizatorii vor fi notificați atunci când o aplicație de încredere va accesa camera web, chiar dacă modul Autopilot este activ.

 

Din păcate, în ceea ce privește camerele web, securitatea este de multe ori ignorată de către unii producători, care preferă să se concentreze, în schimb, asupra aspectelor economice. Asemenea lucruri pot duce la situații extrem de periculoase, în care utilizatorii devin ținte ușoare pentru hackerii care vor să le acceseze dispozitivele. Pentru a vă proteja camera web de hackeri:

• Nu folosiți niciodată setările implicite ale camerei. Asigurați-vă că ați schimbat parolele și alte setări după ce instalați asemenea dispozitive.

• Întotdeauna actualizați firmware-ul camerei.

• Folosiți o soluție de securitate adecvată, capabilă de a proteja camere web.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite