Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Agenți BEST Linux neactualizați și nefuncționali

Bitdefender a descoperit recent ca agentul BEST instalat pe unele stații Linux este neactualizat de câteva zile, deși stațiile au fost pornite. Acest lucru se poate întâmpla dintr-o varietate de motive, în acest caz noi credem ca are legătură cu o actualizare de motoare antimalware (versiune motoare 7.74880, publicat pe 6 februarie 2018).

Bitdefender a dezvoltat un script de remediere, care repară agentul BEST și repornește serviciile antimalware. Deoarece scriptul nu poate fi distribuit prin sistemul de actualizări automate, această problemă necesită atenția dumneavoastră. Iată ce aveți de făcut:

Identificați stațiile posibil afectate

Pentru a identifica stațiile Linux neactualizate:

 1. Conectați-vă la Control Center.
 2. În pagina Rețea, faceți click pe meniul Filtre și creați un filtru pentru a afișa in mod recursiv toate stațiile gestionate, inclusiv Relee.
 3. Din tabelul cu stațiile de lucru, adăugați un filtru în coloana OS pentru a afișa doar stațiile Linux.
 4. Selectați toate stațiile.
 5. Din bara de instrumente, faceți click pe butonul Rapoarte și creați un raport de tip Stare actualizare.
 6. Filtrați stațiile cu status Neactualizat în coloana Stare actualizare.
 7. Ordonați lista după Versiune motoare.

  Puteți distinge cu ușurință data ultimei actualizări și versiunea motoarelor. Toate stațiile cu versiunea motoarelor 7.74880 necesită atenția dumneavoastră.

Remedierea situației

 1. Descărcați scriptul de aici.
 2. Rulați scriptul pe stațiile identificate mai devreme, fie manual sau printr-un sistem de management. Scriptul necesită drepturile administrative ale utilizatorului root și drepturi de execuție.

  $ sudo chmod +x sigfix.sh

  Așteptați câteva minute până descărcarea fișierelor este completă.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite