Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum să administrați excepțiile de tip HTTP în produsul Bitdefender Business Client

Produsul Bitdefender Business Client interceptează traficul făcut pe protocolul HTTP pentru a-l putea scana împotriva potențialelor amenințări și pentru a putea aplica corect politicile pentru Identity Control și User Control. Traficul HTTP care nu este conform cu standardul HTTP, va fi in mod automat blocat, fără nici o avertizare.
Notă: Acordați atenție sporită la definirea excepțiilor HTTP. Acestea pot face stațiile vulnerabile la infectări cu viruși și alte tipuri de malware. Adăugați excepțiile doar pentru aplicații , adrese IP și web pe care le cunoașteți și pe care le considerați sigure. Este mai bine ca înainte de a adăuga aceste excepții, să consultați administratorul de securitate al rețelei.

Setarea opțiunii HTTP Exceptions din Bitdefender Management Server


Pentru a seta in mod corect politica de excepții HTTP, va trebui să:

         1.  Deschideți Bitdefender Management Console și să vă autentificați;
         2.  Mergeți la Policies și selectați opțiunea Create new Policy;
         3.  Din șabloanele disponibile, selectați categoria "Bitdefender Business Client";
         4.  Alegeți politica Exclusion și dați click pe butonul Next;
Bitdefender Management Server

         a.  Adăugarea unei aplicații în lista de excluderi
              Când o aplicație este adăugată în lista de excluderi HTTP, traficul efectuat pe protocolul HTTP catre si dinspre acea aplicație, nu mai este interceptat de către Bitdefender. Asta înseamnă că:
              ●  traficul respectiv nu mai este scanat împotriva virușilor;
              ●  politicile de Identity Control și User Control, nu mai sunt aplicate traficului respectiv;

             Un exemplu de aplicație care poate fi adăugată în lista de excepții HTTP: o aplicație proprietară, care generează un trafic HTTP ne-conform standardului HTTP, care nu mai funcționează corect după instalarea produsului Bitdefender Business Client.

        Notă: Nu adăugați în lista de excepții HTTP browsere web, decât dacă acest lucru vă este recomandat de către reprezentanții Bitdefender! Excluderea de la scanarea HTTP a unui browser web, va anula scanarea împotriva virușilor și aplicarea politicilor de Identity Control și User Control asupra traficului făcut de acel browser;

 

         b.  Adăugarea unei adrese IP sau a unui subnet în lista de excluderi HTTP

              Când o adresă IP este adăugată în lista de excluderi HTTP, traficul spre sau dinspre acea adresă nu mai este interceptat de către Bitdefender. În mod similar, cănd un întreg subnet este adăugat în lista de excepții HTTP, tot traficul aparținand IP-urilor acelui subnet, nu va mai fi interceptat de către Bitdefender. Asta înseamnă că: 

              ●  traficul respectiv nu mai este scanat împotriva virușilor;
              ●  politicile de Identity Control și User Control nu sunt aplicate traficului respectiv;

 

Mai jos sunt câteva situații in care puteți adăuga adrese IP sau subnet-uri în lista de excepții HTTP:
              ●  Au fost setate reguli in politica Identity Control pentru a preveni schimbul de informații private sau confidențiale  prin cadrul protocolului HTTP. Pentru a se permite schimbul intern de astfel de informații prin intermediul HTTP, va trebui sa adăugați adresele IP ale serverelor web interne în lista de excepții HTTP.
              ●  Pentru a dezactiva scanarea HTTP împotriva virușilor pentru anumite adrese IP, care sunt cunoscute și de încredere (de exemplu adresa IP a serverului intranet).

         c.  Adaugarea de adrese Web în lista de excluderi HTTP

              Când este adăugată o adresa web în lista de excepții HTTP, tot traficul către si dinspre acea adresă web, nu va mai fi interceptat de către Bitdefender. Asta inseamnă ca:

              ●  traficul respectiv nu mai este scanat împotriva virușilor;
              ●  politicile de Identity Control și User Control nu sunt aplicate traficului respectiv;

Puteți adauga adrese web cunoscute și de încredere în lista de excepții HTTP pentru a naviga mai repede.

         d.  Adaugarea de excepții pe baza marimii

              Puteți alege să se excludă de la scanare traficul HTTP care trece peste o anumită mărime (de exemplu, descărcarea de fișiere mari). Specificați marimea maximă în kilobytes (KB) în câmpul corespunzător.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite