Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum funcționează comunicația Master-Slave

BitDefender Management Server oferă o scalabilitate mare prin intermediul arhitecturii de tip master-slave. Aveți posibilitatea să configurați o instanță master a serverului de administrare pentru a administra un număr de instanțe slave. Arhitectura master-slave poate fi folosită atât pentru a extinde capacitățile serverului de administrare în rețele de calculatoare foarte mari cât și pentru a gestiona în mod centralizat instanțe Bitdefender Management Server în diferite locații fizice.

 1. Prezentare generală a configurației Master-Slave

  Într-o arhitectură master-slave, o anumită instanță a Bitdefender Management Server (serverul master) gestionează alte instanțe ale Bitdefender Management Server (serverele slave). Instanțele stand-alone și slave sunt aproape identice în funcționalitate și interfață de utilizator.

  Un server de tip slave acționează ca o instanță stand-alone a Bitdefender Management Server, gestionând calculatoare din rețea. În plus, serverul slave primește politici și sarcini de la serverul lui de tip master. O coloană suplimentară adăugată tavbelului politicilor și sarcinilor indică proprietarul unei politici sau sarcini.

  Serverul master nu are propriile sale calculatoare administrate, dar gestionează indirect calculatoarele din serverelor slave prin atribuirea de politici și sarcini la acestora. Un alt scop al serverului master este de a vă oferi informații cu privire la starea de securitate a rețelei, prin centralizarea datelor de la toate serverele gestionate. În acest fel, puteți obține rezultate centralizate de la toți clienții serverelor slave într-un singur raport.

   Master-Slave Arhitecture
 2. Caracteristici disponibile în servere de tip Master

  Funcționalitate și interfața cu utilizatorul a serverului de tip master sunt similare într-o anumită măsură cu cea a serverelor stand-alone și slave. Cu toate acestea unele caracteristici nu sunt disponibile pe serverele de tip master:

  • Panoul de administrare (Dashboard);
  • Auditul de rețea;
  • Rapoarte programate;
  • Instrumente indisponibile: Registration, Network Builder, Automatic Deployment, Deployment Tool, View Deployment Status, E-mail Settings;
 3. Convertirea unui server stand-alone către un server de tip master

  Dacă doriți să convertiți o instanță de tip stand-alone a Bitdefender Management Server într-o instanță de tip slave, condus de un maestru, vă rugăm să urmați acești pași:

  1. Conectați-vă la instanța Bitdefender Management Server folosind consola de administrare.
  2. Faceți clic dreapta pe numele instanței în meniul arborescent și selectați Register to Master server. O nouă fereastră va apărea.
    Register to Master Server
  3. Introduceți adresa IP sau numele serverului master și portul de comunicare cu serverul.Portul implicit este 7073.
    Entering Master Details
    
  4. Faceți click pe OK.
 4. De-înregistrarea de la serverul de tip Master

  Dacă doriți ca un server de tip slave să nu mai fie gestionat de către serverul său master, faceți clic dreapta pe numele său în meniul arborescent și selectați Unregister from Master server.

   Unregister From Master
   
 5. Meniul Consolei de Administrare pe serverele de tip Master

  În meniul arborescent din panoul stâng sunt 2 moduri disponibile:

  • Network View (implicit)
  • Virtual View

  Aceste moduri de vizualizare pot fi schimbate prin clic-dreapta pe numele serverului și selectați “Switch to Network View" / "Switch to Virtual View”.

  Switching Views
   

  Când treceți de la un mod la altul vizualizare meniul intreaga se va schimba-în funcție de modul de vizualizare ales.

 6. Procesul de replicare

  Procesul de replicare Master – Slave este o sincronizare între instanțele de tip master și slave. În timpul procesului de replicare informațiile din baza de date a serverului de tip master sunt reîmprospătate cu informațiile din baza de date a instanțelor slave.Intervalul de timp implicit pentru procesul de replicare este de 1800 de secunde. Atunci când aveți mai multe instanțe de tip slave în rețea vă sfătuim să modificați acest interval la 3600 de secunde sau 7200 secunde. Această opțiune poate fi schimbată din fișierul de configurare a Bitdefender Management Server. Pentru a modifica acest interval de replicare vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

  1. Deschideți meniul Start și apoi fereastra Run;
  2. În fereastra Run executați services.msc. Consola de servicii este acum deschisă;
  3. În consola de servicii găsiți și opriți serviciul "Bitdefender Management Server”;
  4. Navigați la calea de mai jos și editați fișierul de configurare server.xml:
   • Pentru Windows 2000/2003 Server sau Windows XP:
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BitDefender\Enterprise 3\Server
   • Pentru Windows Server 2008 sau Windows Vista / 7:
    C:\ProgramData\BitDefender\Enterprise 3\Server

   În fișierul de configurare server.xml tag-ul pentru această setare este: "1800"

 7. Gestionarea licenței

  De gestionarea licenței se ocupă serverele de tip slave. Nu este nevoie să introduceți o cheie de licență pe serverul master. Tot ce trebuie să faceți este să înregistrați fiecare server slave cu o cheie de licență care îi permite să gestioneze un anumit număr de produse Bitdefender client.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite