www

Ultimele știri

Șase ani de No More Ransom: Colaborarea dintre sectorul public și cel privat a ajutat la economii de miliarde de euro din răscumpărări care nu au mai fost plătite hackerilor de către victime

July 2022


Contribuția Bitdefender a permis victimelor să economisească aproximativ un miliard de dolari, bani care nu au mai ajuns la hackeri.

Proiectul No More Ransom a anunțat aniversarea a șase ani de când ajută victimele ransomware să își recupereze datele cu ajutorul unor instrumente pentru decriptare gratuite dezvoltate prin eforturile de colaborare ale companiilor de securitate, ale cercetătorilor și ale agențiilor globale de aplicare a legii.

Până în prezent, colaborarea a dus la crearea de instrumente de decriptare pentru 165 de familii diferite de ransomware și la perturbarea gravă a unor grupări de criminalitate informatică transfrontalieră precum GandCrab, DarkSide, REvil și altele. Numai contribuția Bitdefender a permis victimelor să economisească aproximativ un miliard de dolari în recompense neplătite hackerilor.

Inițiativa No More Ransom este unul dintre cele mai bune exemple ale modului în care sectorul public și cel privat pot colabora pentru binele tuturor, de la persoane fizice la marile corporații. În total, 188 de parteneri, inclusiv 49 de unități ale forțelor de poliție din întreaga lume și mulți furnizori de securitate, și-au unit forțele în acest efort coordonat pentru a ajuta victimele atacurilor ransomware să își recupereze datele criptate fără a fi nevoite să mai plătească ceva infractorilor.

Dacă ați căzut victimă a unui ransomware, vă recomandăm să nu plătiți răscumpărarea, deoarece aceasta ajută la finanțarea viitoarelor activități ale infractorilor cibernetici. Contactați cea mai apropiată secție de poliție și încercați să încărcați câteva fișiere criptate pe site-ul normoreransom.org pentru a vedea dacă este disponibil un decriptor. Dacă sunteți o instituție de aplicare a legii care are nevoie de expertiză tehnică în cazurile de ransomware, vă rugăm să ne contactați la [email protected]. Dacă dvs. sau compania dvs. sunteți victime ale unui atac ransomware, contactați-ne la [email protected]

Măsuri utile în lupta contra ransomware

Reducerea riscului de infectare cu ransomware este posibilă. Reduceți la minimum suprafața de atac, implementați metode automate de protecție pentru a preveni anumite incidente de securitate și folosiți instrumente performante de detecție și răspuns.

Pe măsură ce infractorii cibernetici adoptă modele de împărțire a profitului, ei devin mai specializați și mai buni în a-și coordona atacurile. Destructurarea anumitor grupări este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a acestei tendințe, iar colaborarea strânsă între sectorul public și cel privat este esențială pentru a face lumea digitală de astăzi mai sigură.

Aflați mai multe despre soluția Bitdefender anti-ransomware. https://www.bitdefender.com/business/gravityzone-platform/anti-ransomware.html


Share