www

Ultimele știri

Escrocherie cu chei de inregistrare false vizeaza fanii Counter Strike

August 2012


Escrocii cibernetici ademenesc fanii Counter Strike cu 500 de chei de înregistrare presupus gratuite, prin intermediul unei clone a site-ului Gamekeyz

 

BUCUREȘTI, 31 august 2012– Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, informează asupra unei tentative de fraudă având ca țintă fanii jocului Counter Strike.

 

Ultima versiune a celui mai popular joc de acțiune online, Counter Strike – Global Offensive, lansată săptămâna trecută de Valve Corporation, a şi atras atenția escrocilor.

 

În lipsa unei metode de evitare a protecţiei comerciale cu cheie de înregistrare, atacatorii au încercat să-i păcălească pe împătimiții jocului promițându-le 500 de astfel de numere de înregistrare gratuite, disponibile pe un website fals - o clonă a Gamekeyz - site folosit cu încredere de foarte mulţi împătimiţi ai jocurilor online.

 

Pentru a primi seria de înregistrare promisăjucătorii sunt direcționați către o pagină de sondaj sau către site-uri care vând aplicaţii şi servicii cu suprataxă pentru mobile, după care li se cere să dezvăluie o serie de informații personale. Jucătorul nu va primi însă nicio cheie de acces după introducerea informațiilor solicitate.

 

Datele personale vizate de escroci sunt: nume, adresă, număr de telefon, email și furnizorul de servicii de telefonie, informații sensibile, care cel mai probabil vor fi utilizate pentru înscrierea victimei la un serviciu pe care utilizatorul nu l-a solicitat, dar şi în alte tipuri de escrocherii sau atacuri de phishing. Escrocii localizează geografic IP-ul pentru a personaliza mesajele trimise și pentru a le face mai credibile, întrucât abordează consumatorii în limba lor maternă.

 

Clonarea paginilor oficiale şi utilizarea lor pentru a prezenta o ofertă tentantă fanilor este o tehnică veche și aparent de succes din moment ce specialiștii Bitdefender remarcă folosirea sa în mod repetat în preajma datei de lansare pentru foarte multe jocuri, filme sau alte produse și servicii mult așteptate în piaţă.

   

În jurul acestor date fanii sunt mai uşor de convins să dezvăluie informații personale decât în mod obișnuit.


Share