Ultimele știri

Bitdefender lansează un detector gratuit pentru Carrier IQ

December 2011


Utilizatorii pot depista dacă smartophone-ul le este monitorizat de Carrier IQ. Cu noua aplicație de scanare gratuită lansată de Bitdefender pe Android Market, se poate determina instantaneu starea terminalului.

 

BITDEFENDER HQ, Decembrie 06, 2011 - Bitdefender®, unul dintre cei mai importanți producători de soluții antivirus din lume lansează o aplicație gratuită prin care utilizatorii pot determina instantaneu dacă telefonul le este afectat de prezența controversatului Carrier IQ. Este vorba despre un soft prin care mai multe date cu caracter personal aflate în terminalul telefonic pot fi monitorizare în scopul declarat de a îmbunătăți calitatea serviciilor de telefonie mobilă.

 

Prezent sub denumirea de Carrier IQ Finder, aplicația creată de Bitdefender determină instantaneu dacă telefonul utilizatorului a fost echipat cu software-ul Carrier IQ și dacă în momentul actual este monitorizat.

 

”Bitdefender promovează și susține în mod activ ideea de intimitate a utilizatorilor de telefoane și servicii de telefonie mobilă și consideră firesc ca aceștia să poată lua decizii corect informate atunci când este vorba de a oferi acces la date cu caracter personal”, apreciază Alexandru Bălan, Sr. Product Manager Bitdefender Mobile Unit. ”Chiar dacă proprietarul softului pretinde că doar o parte din datele culese de Carrier IQ este utilizată de operatorii de telefonie mobilă, chestiunea ridică un foarte mare semn de întrebare asupra confidențialității reale a datelor din terminalele mobile”, mai adaugă Bălan.

 

Aplicația Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descărcată gratuit de pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.ciqfinder.

 

Dat fiind că instrumentul de diagnoză Carrier IQ este deosebit de puternic integrat în firmware-ul telefonului, aplicația Bitdefender nu anihilează softul, întrucât această măsură ar putea afecta stabilitatea funcționării aparatului. Pentru o protecție suplimentară a telefonului, Bitdefender recomandă instalarea suitei de securitate Bitdefender Mobile Security, disponibilă gratuit pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.security.


Share