www

Ultimele știri

Bitdefender a fost desemnat Angajatorul Anului 2017 de către Universitatea din București

January 2018


Premiul a fost acordat pentru „contribuția excepțională în anul universitar 2016-2017 la îndeplinirea misiunii Universității”.

Bitdefender, cel mai mare producător autohton de software, a primit marele premiu Angajatorul Anului al Senatului Universității din București pentru „contribuția excepțională în anul universitar 2016-2017 la îndeplinirea misiunii Universității”.

Marele Premiu pentru Angajatorul Anului a fost acordat către Bitdefender în prezența rectorului Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, ca urmare a propunerii înaintate de Facultatea de Matematică și Informatică.

Universitatea din București este unul dintre partenerii strategici ai Bitdefender în sectorul educațional. În luna septembrie a anului trecut, Bitdefender a anunțat, în parteneriat cu Universitatea, lansarea unui program de masterat în securitate cibernetică, începând cu anul universitar 2017-2018. Programul de masterat Securitate și logică aplicată al Facultății de Matematică-Informatică își propune să ajute studenții să își dezvolte abilități practice în domeniul securizării informației și abilități avansate de gândire critică în domeniu. Printre disciplinele studiate se numără: securitatea spațiului cibernetic, sisteme de operare, inginerie inversă și tehnici de securizare a codului, machine learning și criptografie avansată.

Masterul de Securitate și logică aplicată cumulează atributele unui program științific, de cercetare, cu cele ale unui master profesional. Durata programului care poate fi urmat la zi este de patru semestre.

Bitdefender a susținut conceperea programului de masterat și va contribui și la implementarea acestuia.

De-a lungul timpului, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii similare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La Cluj-Napoca, peste 60% din materii sunt susținute de angajați, iar 13 doctoranzi și 15 masteranzi sunt implicați în pregătirea studenților, unde predau cursuri și laboratoare în facultățile clujene. La Iași, nouă doctoranzi lucrează în echipele tehnice, iar manageri și oameni cheie predau materii precum securitatea sistemelor de operare și sisteme periculoase, rețele neuronale și reverse engineering.

Mai multe detalii despre programul de masterat în securitate informatică al Universității din București sunt disponibile aici.


Share