Detecție Incorectă: Trimiteți un fals pozitiv sau fals negativ către laboratoarele Bitdefender

Completați formularul de mai jos pentru a raporta o detecție incorectă către laboratoarele Bitdefender. De exemplu, dacă suspectați că Bitdefender a clasificat incorect ca fiind malware un fișier sau un site web în care aveți încredere (fals pozitiv). Sau că a omis o amenințare (fals negativ). Odată confirmate, alarmele false sunt corectate în câteva ore.

 

Ce este un fals pozitiv?

Un fals pozitiv, cunoscut și sub numele de detecție falsă sau alarmă falsă, este un fișier sau un site web legitim detectat în mod greșit de un antivirus ca fiind infectat. Acesta apare atunci când un program sau o pagină web efectuează o acțiune care pentru programul antivirus pare a fi o activitate asemănătoare unui virus. Ne străduim să reducem la minimum raportările fals-pozitive. Cu toate acestea, Bitdefender poate, ocazional, să blocheze eronat un site web sigur sau un fișier legitim ca fiind o amenințare.

 

Ce este un fals negativ?

Un fals negativ apare atunci când un antivirus nu reușește să detecteze o infecție reală. Bitdefender detectează aproximativ 99,51% dintre virușii aflați în circulație. Așadar, este posibil, deși foarte puțin probabil, ca un virus să treacă de filtrele sale. Acest lucru se întâmplă în principal pentru că malware nou este lansat continuu și există un interval de timp între momentul în care un virus este creat și momentul în care este adăugată detecția pentru acesta. Alte situații implică aplicațiile PUA/PUP instalate la pachet cu alte programe. În astfel de cazuri, atunci când acceptați un contract de licență pentru a încărca întreg pachetul, soluțiile de securitate nu marchează programul ca fiind malware, deoarece este instalat cu acordul utilizatorului.

 

Trimiteți un Fișier sau un Site web la analiză

Vă rugăm să raportați aici o detecție incorectă a soluțiilor de securitate Bitdefender. Informațiile trimise sunt tratate confidențial și sunt folosite exclusiv pentru analiza anti-malware.

(Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii)

Nici un fișier selectat

Notă: încărcarea de fișiere este limitată la 25 MB

Nici un fișier selectat

Notă: Fișierele încărcate nu pot avea o dimensiune mai mare de 25MB și trebuie să respecte următorul format: jpg, gif, jpeg, png

(Vă rugăm să încărcați o captură de ecran a evenimentului generat de Bitdefender. Faceți clic aici pentru a vedea cum să creați o captură de ecran)

Datele sunt colectate in conformitate cu Politica noastra de confidentialitate si Website.