Eroare la dezinstalarea Bitdefender Antivirus for Mac

Acest articol oferă o soluție alternativă pentru situațiile în care dezinstalarea Bitdefender Antivirus for Mac eșuează sau aplicația BitdefenderUninstaller.app  nu există în /Library/Bitdefender/Central/Agent/BitdefenderUninstaller/

Înainte de a parcurge pașii de mai jos, asigură-te ai urmat deja instrucțiunile din acest articol - Cum se dezinstalează Bitdefender Antivirus pentru Mac.


 

METODA 1

1. Apasă Go (Accesare) în bara de meniu de sus și alege Go to Folder... (Accesare dosar...)

2. Tastează /Library și dă clic pe Go.

3. În folderul Library, deschide Application Support și șterge Antivirus pentru Mac și Bitdefender. Ambele foldere sunt evidențiate în imaginea de mai jos.

IMPORTANT! Dacă întâmpini erori în timp ce încerci să ștergi oricare dintre aceste foldere, continuă cu METODA 2. Dacă ștergerea are loc cu succes, continuă cu pașii 4-6.

4. Revino la folderul Library și șterge din el folderul Bitdefender.

5. În timp ce te afli încă în folderul Library, deschide folderul Extensions și șterge: TMProtection.kext, FileProtect.kext și SelfProtect.kext

6. Din folderul Applications șterge apoi folderele Antivirus for Mac și Bitdefender.


 

METODA 2

IMPORTANT! Dacă ai un disc de backup, îți recomandăm să efectuezi un nou backup înainte de a continua. Pentru detalii suplimentare, consultă acest articol: https://support.apple.com/HT201250

1. Repornește-ți Mac-ul și ține apăsate tastele Command (⌘)-R în timpul procesului de repornire până când observi sigla Apple. În anumite cazuri ți se va solicita să alegi limba. Alege limba preferată și efectuează clic pe săgeata din partea de jos pentru a continua.

1722 1 1

2. Se va afișa fereastra Utilities (acest exemplu este pentru Sierra OS, însă se aseamănă foarte mult cu versiunile anterioare ale sistemului de operare).

1722 2

3. Selectează Disk Utility și apoi efectuează clic pe Continue

4. Selectează discul de pornire (în exemplu, Macintosh HD):

• Dacă este deja montat, vei vedea opțiunea Unmount. În acest caz, continuă cu pasul 5.

• Dacă nu este montat, efectuează clic pe Mount. Dacă este blocat de FileVault, ți se va solicita parola de administrator pentru deblocare. Introdu aceeași parolă utilizată pentru autentificarea pe Mac.

1722 3

5. Închide aplicația Disk Utility pentru a reveni la fereastra Utilities: efectuează clic pe Disk Utility din bara de meniu (de lângă sigla Apple) și selectează Quit Disk Utility sau pur și simplu închide fereastra.

6. În bara de meniu, efectuează clic pe Utilities și selectează Terminal.

1722 4

7. În fereastra Terminal introdu următorul set de comenzi. La sfârșitul fiecărui rând, apasă pe Return/Enter de pe tastatură.

NOTĂAsigură-te că introduci comenzile exact așa cum le vezi la pașii de mai jos. În caz contrar, vor rezulta pierderi de date.

a. Mai întâi, vom folosi comanda „LS” din LIST (poți folosi litere mici pentru această comandă, după cum este ilustrat în capturile de ecran de mai jos) pentru a te asigura că discul de pornire (Macintosh HD) este montat. Astfel, tastăm (există un spațiu după comanda „ls”):

LS /Volumes/

și apăsăm tasta Return. Se vor afișa toate volumele montate, așa cum este prezentat în imagine. Dacă vezi discul de pornire (Macintosh HD), poți continua cu pasul b). În caz contrar, înseamnă că este posibil să nu fi montat discul de pornire. În acest caz, închide fereastra Terminal, mergi înapoi la Disk Utility și montează discul. Poți executa și aplicația First Aid pentru a remedia eventualele erori de disc.

1722 5 5

Sfat rapid! Introdu primele caractere ale argumentului (în acest caz, /Volumes/) și apoi apasă tasta TAB de pe tastatură. Astfel, se va completa automat numele argumentului. Pentru exemplul de mai sus, tastează ls /Vol și apoi apasă TAB.

b. Acum să vedem dacă avem extensia SelfProtect.kext în directorul Extensions. Vom folosi aceeași comandă „LS”.

NOTĂ: Vei observa că după Macintosh am introdus o bară oblică inversă „” și un spațiu urmat de HD. Aceasta deoarece denumirea discului de pornire conține două cuvinte. Dacă numele discului de pornire conține un singur cuvânt, vom folosi bara oblică înainte „/”, fără spații. De exemplu, dacă numele este MacintoshHD, comanda va fi: LS /Volumes/MacintoshHD/Library/Extensions/

LS /Volumes/Macintosh HD/Library/Extensions/

1722 6 6

NOTĂ: Reține că trebuie să folosești funcția de completare automată (tasta TAB) pentru fiecare denumire de director din șirul de comandă. Aceasta te va ajuta să eviți greșelile de ortografie.

c. Fișierul SelfProtect.kext există. Următorul pas este să-l ștergem. Pentru a face acest lucru, vom folosi comanda „rm -rf” (din REMOVE). Vom reintroduce șirul de mai sus, însă vom înlocui „LS” cu „rm -rf” și vom adăuga la sfârșit elementul pe care dorim să-l eliminăm (SelfProtect.kext).

rm –rf /Volumes/Macintosh HD/Library/Extensions/SelfProtect.kext

Haideți să verificăm dacă fișierul a fost șters. Folosește comanda de la pasul b.

LS /Volumes/Macintosh HD/Library/Extensions/

Sfat rapid! Folosește săgeata sus pentru a utiliza comanda anterioară (navighează prin istoricul comenzilor) și săgeata jos dacă dorești să revii la comenzile anterioare. Folosește săgețile stânga și dreapta pentru a naviga în stânga sau în dreapta liniei de comandă.

1722 7 7

d. Extensia SelfProtect a fost eliminată și acum putem trece la pasul următor: să verificăm dacă directorul Bitdefender există și să-l eliminăm. Să încercăm toate comenzile simultan (trebuie să apeși Return/Enter după fiecare comandă).

LS /Volumes/Macintosh HD/Library/

rm –rf /Volumes/Macintosh HD/Library/Bitdefender/

LS /Volumes/Macintosh HD/Library/

1722 8 8

e. Directorul Bitdefender a fost șters. Poți reporni computerul în modul normal. Pentru a face acest lucru, efectuează clic pe sigla Apple din bara de meniu și selectează Restart.

8. În sfârșit, poți instala o nouă copie a soluției Antivirus for Mac din contul Bitdefender Central. Pentru detalii suplimentare, consultă articolul - Instalarea Bitdefender Antivirus for Mac.

A fost util acest articol?
Rating: 1.0. From 1 vote.
Please wait...

Sorry about that

How can we improve it?

For any issues with Bitdefender you can always contact us using this form

Videoclipuri populare "Cum să"