Pot actualiza Bitdefender Antivirus for Mac prin intermediul unui Server Proxy?

Actualizările pot fi efectuate pe internet, direct sau prin intermediul unui server proxy. În mod implicit, Bitdefender va verifica dacă există actualizări la fiecare oră și va instala automat actualizările disponibile.

 

Pot actualiza Bitdefender Antivirus for Mac prin intermediul unui server proxy?

Bitdefender Antivirus for Mac se poate actualiza doar prin intermediul serverelor proxy care nu necesită autentificare. Serverele proxy care necesită autentificare fie necesită un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa Internetul, fie autentifică utilizatorii prin utilizarea acreditărilor lor curente de domeniu (sursa: Microsoft).

Dacă Mac-ul dumneavoastră se conectează la Internet printr-un proxy care nu necesită autentificare, nu trebuie să configurați Bitdefender Antivirus for Mac. Aplicația detectează automat setările proxy din macOS și actualizările vor funcționa.

Pe de altă parte, dacă folosiți un server proxy de internet care necesită autentificare, Bitdefender Antivirus for Mac nu va reuși să se actualizeze. Este posibil să apară unul dintre următoarele coduri de eroare la actualizare: -1003, -1004, -1005, -1008.

Pentru a rezolva diferite erori de actualizare în Bitdefender Antivirus pentru Mac, consultați acest articol - Remedierea erorilor de actualizare în Bitdefender Antivirus pentru Mac.

 

Cum configurez Bitdefender Antivirus for Mac pentru a utiliza un server proxy cu autentificare?

Bitdefender Antivirus for Mac nu suportă setări de actualizare personalizate. Cu toate acestea, conexiunile la Internet de acasă nu folosesc în mod normal un server proxy. Ca regulă generală, ar trebui să verificați și să configurați setările de conectare proxy ale macOS-ului dvs. doar atunci când actualizările nu funcționează. Dacă Bitdefender se poate actualiza, înseamnă că este configurat corect pentru a se conecta la internet.

Dacă vă conectați la internet prin intermediul unui server proxy care necesită autentificare și Bitdefender Antivirus for Mac întâmpină erori de actualizare, trebuie să treceți în mod regulat la o conexiune directă la internet în mod regulat pentru a obține actualizări ale informațiilor despre amenințări.

Pentru a configura conexiunea la internet pentru a nu utiliza serverul Proxy:

  1. Faceți clic pe logo-ul Apple  situat în colțul din stânga sus al ecranului și selectați Preferințe de sistem / 'Setări de sistem' pe macOS Ventura.
  2. Faceți clic pe pictograma Rețea, apoi pe butonul Avansat / 'Detalii' (pe macOS Ventura) în partea de jos a ferestrei.
  3. Deschideți fila Proxies.
  4. Dezactivați Descoperire automată a proxy-ului sau orice alte opțiuni care sunt activate în secțiunea Selectați un protocol pentru configurare.

Pot actualiza Bitdefender Antivirus for Mac printr-un Server Proxy?

Pentru mai multe informații despre cum puteți gestiona setările proxy pe un computer Windows în loc de Mac, va recomandăm acest articol.