Security for Mobile

 • Securitate unificată pentru reducerea cheltuielilor administrative
 • Tehnologie antimalware clasată pe locul întâi
 • Protejează și administrează dispozitivele mobile iOS și Android

Beneficii cheie

 • Securitate unificată pentru reducerea cheltuielilor administrative - Soluția Bitdefender este creată pentru a susține adoptarea controlată a conceptului dispozitivelor personale (BYOD) prin consolidarea politicilor de securitate în mod consecvent pe dispozitivele tuturor utilizatorilor. Prin urmare, dispozitivele mobile sunt controlat și informațiile confidențiale de pe acestea sunt protejate. Povara administrativă este redusă prin actualizarea permanentă a stării dispozitivelor conforme și neconforme.

 • Tehnologie antimalware premiată - Scanarea la cerere contra programelor periculoase este inclusă pentru dispozitivele Android, pentru a asigura faptul că acestea nu includ coduri periculoase. Scanarea este acționată automat după introducerea unui dispozitiv de stocare amovibil sau la fiecare instalare a unei noi aplicații. Scanarea detectează programe periculoase Android pentru a nu permite utilizatorilor mobili să distribuie fișierele infestate altor utilizatori din interiorul sau din exteriorul organizației.

 • Dispozitivele personale (BYOD) - Bitdefender susține inițiativele BYOD prin administrarea centralizată a politicii de securitate pentru iPhone, iPad și dispozitive Android cu acțiuni predefinite în cazul dispozitivelor neconforme, cum ar fi respingerea accesului la serviciile corporative, blocarea permanentă a dispozitivului sau chiar ștergerea datelor de pe acesta în cazul în care acesta a fost furat și supus rootării..

 • Asigură blocarea ecranului și autentificarea simplă, dar eficientă - Este posibil ca utilizatorii de dispozitive mobile să considere că blocarea ecranului dispozitivului mobil sau tabletei este deranjantă, însă nimeni nu pune la îndoială necesitatea unei parole pe laptop. Bitdefender simplifică aplicarea unor politici de securitate consecvente pe toate dispozitivele utilizatorilor și previne accesul nedorit pe telefoane sau tablete atunci când acestea sunt nesupravegheate. Deoarece securitatea nu poate fi o alegere a utilizatorului final, politicile de securitate administrate central permit aplicarea cu ușurință a funcțiilor de securitate pe dispozitive mobile, inclusiv blocarea ecranului după un anumit număr de minute sau parole complexe cu un număr maxim de tentative eșuate..

 • Previne utilizarea dispozitivelor pierdute sau furate - Bitdefender îmbunătățește sistemele de operare Apple iOS și Android existente cu funcțiile de securitate cele mai necesare și cel mai frecvent utilizate de către organizații. Una dintre aceste caracteristici esențiale este administrarea centralizată a dispozitivelor pierdute sau furate pentru ca informațiile personale să nu ajungă la persoanele nepotrivite. Informațiile confidențiale de pe dispozitivele mobile variază de la comunicațiile prin e-mail la informații medicale și fotografii personale. Bitdefender previne utilizarea dispozitivelor mobile pierdute sau furate prin blocarea de la distanță și localizarea acestora pentru recuperarea atât a datelor, cât și a dispozitivului ca atare. Dacă dispozitivul nu poate fi recuperat, informațiile pot fi șterse pur și simplu pentru reducerea riscului de scurgere a datelor..

 • Se adaptează necesităților de securitate ale vieții personale și profesionale - Bitdefender are în vedere cerințele de securitate asociate utilizării dispozitivelor mobile, atât în scop profesional, cât și personal. Aplicabilă atât pentru dispozitivele mobile deținute de companie, cât și pentru cele personale (BYOD), această soluție permite utilizatorilor să comute rapid între profiluri acoperind setările de conectivitate și criptare (VPN) în funcție de serviciile de care are nevoie utilizatorul. De asemenea, administrarea de la distanță a profilurilor permite aplicarea mai multor politici de securitate, ajungând chiar și la ore de accesare web predefinite și chiar la un acces la web conform unor programe predefinite pe dispozitivele mobile..

Extindeți politicile de securitate la dispozitivele mobile

Bitdefender Security for Mobile introduce o abordare holistică a securității mobile care permite organizației să mențină confirmitatea, reducând, în același timp, intervenția și efortul IT. Puternic integrată în GravityZone Control Center, nu este “doar o altă soluție” care suplimentează activitatea administratorilor.
sau
Organizațiile au flexibilitatea de a instala oricare dintre serviciile de securitate în cadrul GravityZone: Security for Virtualized Environments, Security for Endpoints, Security for Mobile și Bitdefender Security for Exchange.
 

Întrebări frecvente despre Bitdefender GravityZone

Ce este Bitdefender GravityZone?

Bitdefender GravityZone este noua soluție de securitate Bitdefender pentru Organizațiile Medii până la Foarte Mari. Este reproiectată de la zero, cu o arhitectură cloud nouă, dar testată, care profită la maximum de infrastructurile virtualizate. GravityZone combină tehnologiile Bitdefender recunoscute contra programelor periculoase și oferă o platformă de administrare a securității centralizată pentru terminale fizice, virtualizate și mobile.

GravityZone este o soluție comercială care implementează o abordare holistică. Nu este doar o soluție antivirus, ci o soluție pentru întreaga organizație care ajută organizațiile să își atingă obiectivele de virtualizare și să își securizeze datele, menținând, în același timp, performanțe sistemelor și productivitatea utilizatorilor.

Cu mecanismele încorporate de redundanță și echilibrare a încărcării, poate reduce dimensiunea la cerere pentru a proteja de la sute la sute de mii de terminale și oferă administratorilor o perspectivă globală asupra situației de securitate a organizației, amenințărilor globale, precum și panouri de comandă pentru diferitele roluri din cadrul organizației.

Ce este noul Bitdefender GravityZone?

De la arhitectura platformei la serviciile de securitate, GravityZone se dovedește a fi o soluție de securitate pentru organizații reinventată, dedicată noului spațiu IT. Soluția combină securitatea optimizată de virtualizare cu tehnologiile de detecție de renume, precum și cu arhitectura nouă, însă testată.

Mediile complexe ale organizațiilor necesită soluții adaptate, integrate care susțin mediile eterogene, cu o gamă extinsă de sisteme și scenarii de utilizare. GravityZone a fost proiectată pentru a oferi securitate optimizată pentru noile amenințări și riscuri de expunere a datelor introduse de:

 • Evoluție exponențială a programelor periculoase și profesionalizării, combinată cu
 • Penetrare superioară a Internetului;
 • Creșterea exponențială a datelor;
 • Consumerizarea IT și convergența dispozitivelor și serviciilor;
 • Soluții cloud și tehnologii de virtualizare.

Toate acestea au modificat peisajul IT, modul în care informația este livrată și consumată, modul în care se furnizează aplicațiile și serviciile.

GravityZone este implementată ca și soluție cloud privată care rulează pe niveluri virtuale și este proiectată pentru a permite organizațiilor să își securizeze activele IT, ajutându-le, în același timp, să reducă povara administrării, să reducă costul total de proprietate și să îmbunătățească rentabilitatea investiției. Soluția elimină limitarea de scalabilitate a soluțiilor existente bazate pe arhitectura server client și pe bazele de date relaționale.

Îmbunătățirea continuă și cu serviciile de securitate. GravityZone se extinde și integrează serviciile de securitate în mediile virtuale și pe dispozitivele mobile. Prin urmare, deoarece utilizatorii se aștepată la aceeași nivel de securitate indiferent dacă acceseză informațiile pe un calculator, laptop, o tabletă sau un smartphone, securitatea datelor va fi menținută și ea, indiferent dacă acestea sunt accesate local sau de la distanță, de pe o stație de lucru sau un dispozitiv mobil și indiferent dacă societatea folosește infrastructuri tradiționale sau virtuale.

Ce înseamnă securitate unificată pentru medii fizice, virtualizate și mobile?

GravityZone este unificată prin design și se dorește a fi o soluție care acoperă toate necesitățile de securitate. În prezent, asociază principalele servicii de securitate și oferă un punct unic de administrare pentru securitatea terminalelor fizice, virtualizate și mobile. Dezvoltarea ulterioară va integra noi servicii de securitate în GravityZone, cum ar fi securitatea pentru email și colaborare și va adăuga îmbunătățiri ale serviciilor și suport pentru alte platforme.

Spre deosebire de alte soluții care asociază modulele unei arhitecturi depășite, importă diferite tehnologii terțe și încearcă să le combine, Bitdefender GravityZone a fost creată de la zero ca și platformă de administrare a securității unificată în mediile fizice, virtualizate și mobile. Include un design modular care permite servicii de securitate dedicate și flexibile, precum și administrarea în funcție de roluri.

Soluția include următoarele componente integrate:

 • GravityZone Control Center - platforma de administrare care oferă un punct unic de administrare a securității la nivelul întregii organizații.
 • Security for Endpoints - protejează stațiile de lucru și serverele Windows.
 • Security for Virtualized Environments - protejează sistemele oaspete virtualizate Windows și Linux, care rulează pe VMware, Citrix, Microsoft sau orice altă platformă de virtualizare
 • Security for Mobile - permite adoptarea BYOD securizată, cu livrarea și controlul ușor a securității dispozitivelor mobile pentru administrarea eficientă.

Serviciul GravityZone SVE este obligatoriu sau pot alege orice serviciu de securitate?

GravityZone este 100% modular. Aceasta înseamnă că puteți alege serviciile pe care doriți să le licențiați, cu numărul necesar de unități pentru fiecare licență.

Chiar dacă GravityZone este furnizată ca și aplicație virtuală, instalarea acesteia nu este condiționată de activarea serviciului SVE. Cu toate acestea, dacă deja rulați sau doriți să instalați proiecte de virtualizare, vă recomandăm să implementați Security for Virtualized Environments (SVE).

Cu GravityZone veți beneficia de securitate eficientă și de o eficacitate superioară de administrare, din două direcții. Pe de o parte, reducerea sarcinilor, datorită administrării centralizate și beneficiilor de arhitectură cu instalarea simplă la cheie a aplicației virtuale GravityZone, mecanism încorporat de redundanță și scalabilitate și, pe de altă parte, servicii optimizate de securitate a virtualizării SVE care vă vor ajuta să atingeți obiectivele comerciale ale proiectelor de virualizare și să beneficiați la maximum de investițiile dumneavoastră.

GravityZone acceptă un mediu virtual combinat?

De exemplu, este necesară furnizarea securității pentru mașinile virtuale care rulează simultan pe VMware ESXi și Microsoft Hyper-V.

Da, cu serviciul Security for Virtualized Environments al GravityZone puteți administra toate tipurile de scenarii de virtualizare dintr-un singur punct de administrare. GravityZone Control Center este integrat cu VMware vCenter și Citrix XenCenter și este, de asemenea, compatibil cu numeroase alte platforme de virtualizare, cum ar fi Microsoft Hyper-V, KVM, RedHat Enterprise Virtualization sau Oracle Virtualization.

Cum pot testa soluția Bitdefender GravityZone?

Nu trebuie decât să vă înscrieți pentru o versiune de testare la //www.bitdefender.com/business/free-trials/2594/.

Veți primi un email de confirmare cu instrucțiuni și chei de licență de testare cu 50 de unități pentru fiecare serviciu.

Ce modele/opțiuni de licențiere sunt disponibile pentru Bitdefender GravityZone?

GravityZone este o soluție modulară care vă permite să achiziționați doar licențele necesare, atunci când aveți nevoie de acestea. Puteți licenția fiecare serviciu de securitate pentru numărul necesar de unități.

Opțiuni de licențiere:

 • Abonamente plătite în avans pentru 1, 2 sau 3 ani.
 • Se pot licenția unul, două sau toate serviciile de securitate.
 • GravityZone este licențiată pe modul, în funcție de numărul de unități pentru fiecare serviciu.
 • Control Center este furnizat gratuit cu orice Security Service.
 • Security for Virtualized Environment este licențiată pe:
  • Numărul de desktop-uri virtuale (VDI) și servere virtuale (VS) sau
  • Numărul de CPU fizice care se regăsesc în mediul fizic.
 • Security for Endpoints este licențiată pe număr de terminale fizice: desktop-uri și servere
 • Security for Mobile este licențoatî pentru numărul de dispozitive mobile, iOS și Android.

Reducerile de volum se aplică pentru fiecare serviciu de securitate, începând de la nu mai mult de 15 unități.

Acoperire SO
 • Dispozitive Apple, iPhone și tablete iPad (iOS 5.1+)
 • Smartphone-uri și tablete Android (2.2+)
Cerințe de sistem

Security for Mobile suportă următoarele tipuri de dispozitive mobile și sisteme de operare:

 • Dispozitive Apple, iPhone și tablete iPad (iOS 5.1+)
 • Smartphone-uri și tablete Android (2.2+)

Toate serviciile de securitate Bitdefender GravityZone sunt acționate de infrastructura Control Center. Pentru activarea serviciilor de securitate pentru dispozitive mobile nu trebuie decât să introduceți o cheie de licență valabilă.

Dacă Security for Mobile este primul serviciu GravityZone din mediul dumneavoastră, trebuie să instalați platforma de administrare. Cerințele pentru GravityZone Control Center sunt disponibile aici:

GravityZone Control Center este furnizat ca și aplicație virtuală și este disponibil în următoarele formate:

 • OVA (compatibil cu VMware vSphere, View)
 • XVA (compatibil cu Citrix XenServer, XenDesktop, VDI-in-a-Box)
 • VHD (compatibil cu Microsoft Hyper-V)
 • Arhive TAR.BZ2 pentru KVM, Oracle sau RedHat Enterprise Virtualization

Suport pentru alte formate și platforme de virtualizare disponibil la cerere.

Cerințe hardware minime

Instalați aplicația virtuală GravityZone cu următoarea configurație hardware minimă:

 • CPU: 4 vCPU cu 2 GHz fiecare
 • Memorie RAM minimă: se recomandă 6 GB
 • 40 GB spațiu liber pe hard-disk

Conexiune Internet

Aplicația GravityZone necesită acces la Internet pentru actualizări și comunicări cu terminale de la distanță și mobile.

Cerințe pentru consola web Control Center

Pentru a accesa consola web Control Center, sunt necesare:

 • Internet Explorer 9+, Mozilla Firefox 14+, Google Chrome 15+, Safari 5+ Rezoluție recomandată a ecranului: 1024x768 sau mai mare

Ghid de instalare vă oferă informații esențiale pentru a implementa GravityZone în rețeaua dumneavoastră.

Ghidul administratorului vă ajută să administrați și să monitorizați securitatea rețelei dumneavoastră cu GravityZone.

Ghidul raportorului vă arată cum să monitorizați securitatea rețelei dumneavoastră.

Ghid utilizatori Bitdefender Endpoint Security Tools este creat pentru a ajuta utilizatorii de Windows să execute scanări locale și să elimine programele malware din sistemele lor.

Ghid utilizatori Endpoint Security for Mac este creat pentru a ajuta utilizatorii de Mac să execute scanări locale și să elimine programele malware din sistemele lor.

Documentație API ajută dezvoltatorii să automatizeze fluxurile de lucru ale unei companii folosind API-urile Bitdefender GravityZone.