Twitter testează caracteristica „Mod sigur” pentru blocarea automată a conturilor abuzive

Alina BÎZGĂ

08 Septembrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Twitter testează caracteristica „Mod sigur” pentru blocarea automată a conturilor abuzive

Platforma de socializare Twitter a lansat o nouă caracteristică concepută pentru a pune capăt hărțuirilor și interacțiunilor nedorite.

Caracteristica Mod sigur  este disponibilă pentru un număr limitat de testări beta pe iOS, Android și Twitter.com, cu setările activate pentru limba engleză, înainte de a deveni disponibilă la nivel mondial.

După cum a explicat Jarrod Doherty, Senior Product Manager la Twitter, Modul sigur va bloca temporar în mod automat utilizatorii care folosesc limbaj neadecvat timp de șapte zile.

„Modul sigur este o caracteristică ce blochează temporar conturile timp de șapte zile, ca urmare a utilizării unui limbaj neadecvat — precum insulte sau remarci jignitoare — sau a trimiterii răspunsurilor sau mențiunilor repetitive sau care nu-și au locul”, a spus acesta.

Pentru ca această mecanică să funcționeze, utilizatorii trebuie să activeze caracteristica din Setări.

„După ce caracteristica este activată din Setări, sistemele noastre vor evalua probabilitatea unei interacțiuni negative, prin verificarea conținutului de pe Twitter, dar și a relației dintre autorul Tweet-ului și persoana care a răspuns la acesta”, a declarat el. „Tehnologia noastră ține cont de relațiile existente, iar conturile pe care le urmăriți sau cu care interacționați frecvent nu vor fi blocate automat.”

Temporar, utilizatorii conturilor marcate de Modul sigur nu vor mai putea să-ți urmărească contul, să vadă Tweet-uri sau să trimită mesaje directe. Mai mult, utilizatorii care au activat Modul sigur pot vizualiza conturile blocate temporar și pot primi notificări pe măsură ce se scurge perioada de șapte zile.

Twitter anticipează că vor apărea probleme. Pentru remedierea acestora, utilizatorilor li se va permite să anuleze blocările automate realizate de Modul sigur.

„Nu va funcționa perfect și pot apărea probleme, așadar blocările automate realizate de Modul sigur pot fi vizualizate și anulate oricând din Setări”, a declarat compania. „În plus, vom monitoriza cu regularitate precizia sistemelor cu Modul sigur pentru a aduce îmbunătățiri capabilităților noastre de detecție.”

Reprezentanții platformei au declarat că se dorește verificarea funcționării Modului sigur înainte de lansarea funcțiilor sale la nivel global.

tags


Autor


Alina BÎZGĂ

Alina is a history buff passionate about cybersecurity and anything sci-fi, advocating Bitdefender technologies and solutions. She spends most of her time between her two feline friends and traveling.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader