Tratează link-urile suspecte la fel ca Linxul suspicios

Bitdefender

11 Octombrie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Tratează link-urile suspecte la fel ca Linxul suspicios

Luna securității cibernetice este aici, iar noi desfășurăm o campanie nouă și distractivă pentru toți cei care ne urmăresc. În această serie formată din patru părți, apelăm la ajutorul a patru personaje pricepute într-ale tehnologiei, care sunt nerăbdătoare să ofere recomandări importante de securitate în ceea ce privește navigarea pe internet. Săptămâna aceasta, îl întâmpinăm călduros pe Linxul care blochează linkuri suspicioase.

Politicile privind lucrul de acasă din timpul pandemiei ne-au prezentat doar o frântură din ceea ce presupune peisajul amenințărilor cibernetice. Însă nu ar trebui să ne mulțumim doar cu atât.

Un nou studiu desfășurat de Bitdefender arată că aproape un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc frecvent dispozitivele de serviciu pentru chestiuni personale, iar peste o treime dintre copii au acces complet la dispozitivele din casă.

38% dintre respondenți au recunoscut că preferă să-și furnizeze adresa de email decât să plătească pentru o aplicație sau un serviciu, ceea ce le crește șansele de a intra în vizorul infractorilor și de a se lăsa păcăliți sau de a li se fura contul.

61% dintre utilizatorii de internet s-au confruntat cu cel puțin una dintre aceste două amenințări cibernetice în ultimul an, în principal din cauza mesajelor spam (36%) și email-urilor de phishing (23%). De obicei, aceste scheme de inginerie socială au un lucru în comun: link-urile periculoase.

Infractorii creează sentimentul unei situații de urgență – de exemplu, „contul tău a fost compromis” sau „apasă aici pentru a revendica oferta” – și îi încurajează pe utilizatori să acceseze un link creat pentru a le fura datele de autentificare sau datele financiare.

Linxul suspicios stă, de obicei, retras pe vârfurile înzăpezite ale munților. Însă urmărește în mod regulat știrile și, după ce a văzut rezultatele studiului nostru, s-a simțit obligat să intervină. Am fost mai mult decât bucuroși să-i punem la dispoziție platforma noastră pentru a-i permite să se exprime. Iată mesajul său:

„Îmi folosesc mustățile lungi și labele mari pentru a detecta chiar și cele mai mici nereguli. Sunt suspicios din fire. Ar trebui să faci și tu același lucru atunci când ai de-a face cu un linx suspect... adică... un link suspect!

Analizează link-urile din e-mail-urile nesolicitate și vezi dacă te redirecționează către o locație ascunsă.

Adulmecă orice greșeală gramaticală sau de exprimare din conținutul email-urilor.

Înșfacă adresa expeditorului pentru a verifica dacă aparține, într-adevăr, băncii tale.

Mărește imaginea pentru a te asigura că link-ul nu este fals și nu este conceput pentru a arăta aaaproape la fel ca cel al site-ul web pe care crezi că îl vizitezi.

Ai primit de nicăieri un link complet irelevant într-o conversație pe care o considerai adevărată? Asta ar trebui să te pună pe gânduri! Probabil stai de vorbă cu un infractor.

Ai apăsat din greșeală pe un anunț publicitar, iar acum te-ai rătăcit? Închide pagina și întoarce-te într-un loc sigur! Nu ai de ce să urmărești mesajele false referitoare la „viruși”. Fii suspicios! Lasă un antivirus adevărat să îți spună asta!”

Îi mulțumim Linxului suspicios pentru că le-a oferit cititorilor noști aceste recomandări utile. Dacă îți place de el la fel de mult ca nouă, accesează pagina de Instagram a Bitdefender și folosește butonul de efecte pentru a ștampila virtual acest personaj sceptic pe tricoul tău.

Nu fugi încă!

De asemenea, am extins perioada de valabilitatee a versiunii de evaluare pentru Bitdefender Total Security de la 30 la 90 de zile. Bitdefender Total Security utilizează informații despre amenințări pentru a analiza și identifica activitățile suspecte de la nivelul rețelei. De asemenea, blochează link-urile periculoase sau alte amenințări online pe care prietenii tăi ți le pot trimite în mod neintenționat pe rețelele de socializare. Descarcă pachetul și bucură-te de cea mai bună protecție de pe piață pentru dispozitivele tale Windows, Mac, Android și iOS timp de trei luni.

Rămâi în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader