Transformă internetul într-un loc mai bun și mai sigur cu ocazia Zilei combaterii hărțuirii cibernetice

Alina BÎZGĂ

24 Iunie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Transformă internetul într-un loc mai bun și mai sigur cu ocazia Zilei combaterii hărțuirii cibernetice

Ziua dedicată combaterii hărțuirii cibernetice promovează bune practici de conduită în mediul online de mai bine de un deceniu pentru a face mediul digital mai bun și mai sigur pentru toată lumea.

Anul acesta, ni se atrage din nou atenția asupra provocărilor și riscurilor cu care se confruntă copiii și adolescenții atunci când utilizează tehnologiile digitale. Fiind nevoiți să stea acasă în timpul pandemiei, copiii au petrecut mai mult timp pe rețelele de socializare, platformele de gaming și aplicațiile de mesagerie instantanee, unde nu există mereu garanția unor interacțiuni digitale sigure.

Conform Fundației Cybersmile, 60% dintre utilizatorii de internet au fost expuși la hărțuiri, abuzuri sau alte forme de agresiune în mediul online.

„Ziua dedicată combaterii hărțuirii cibernetice ne reamintește că, deși internetul este unul dintre cele mai puternice și mai eficiente instrumente menite să facă lumea un loc mai bun, acesta evidențiază și realitatea conform căreia încă există persoane ale căror vieți pot fi distruse atunci când acest instrument puternic este folosit în scopuri rele”, a declarat Iain Alexander, Head of Engagement la Fundația Cybersmile.

Hărțuirile cibernetice pot avea loc prin telefon, computer sau tabletă — dispozitive care se regăsesc în aproape fiecare locuință. Acestea implică trimiterea, postarea sau partajarea de informații compromițătoare sau false despre anumite persoane în mediul online, inclusiv informații cu caracter personal și informații private care ar putea provoca efecte psihologice negative pe termen lung pentru victime.

Cu toate că hărțuirea în mediul online poate avea loc pe orice platformă digitală, platformele de socializare precum Facebook, Instagram, Snapchat și TikTok sunt mai predispuse la comportamente negative și comentarii răutăcioase, din cauza faptului că mesajele și postările sunt vizibile și pentru persoanele din afara cercului de prieteni și membri ai familiei.

Agresiunea și hărțuirea în mediul online se pot propaga și prin mesaje și săli de conferință online, e-mail și comunități de gaming, facilitând stânjenirea persistentă și continuă a victimelor.

Este posibil ca părinții și tutorii să nu fie întotdeauna conștienți de hărțuirile din mediul online, deoarece victimele se pot simți rușinate și este posibil să nu dorească să vorbească cu alte persoane. Cu toate acestea, spre deosebire de hărțuirile care au loc în realitate, hărțuirea cibernetică lasă în urmă urme pe internet, astfel încât este mai simplu pentru părinți și victime să adune dovezi pentru a pune capăt hărțuirii.

Caracteristica Bitdefender Parental Control le permite părinților să verifice dacă copiii lor se angajează îhttps://www.bitdefender.com/solutions/family-pack.html?icid=link|c|menu-consumer|increase-readabilityn conversații cu persoane necunoscute și să monitorizeze accesul la site-urile web periculoase.

În funcție de vârsta copilului, modulul Parental Advisor va alege automat cele mai bune caracteristici de confidențialitate care pot fi particularizate în funcție de nevoile părinților și ale copiilor, prin gestionarea timpului petrecut în fața ecranului, blocarea apelurilor de la numere necunoscute și nu numai.

tags


Autor


Alina BÎZGĂ

Alina is a history buff passionate about cybersecurity and anything sci-fi, advocating Bitdefender technologies and solutions. She spends most of her time between her two feline friends and traveling.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader