2 minute

Spam-ul și adresele URL nesigure generează cele mai multe amenințări pentru dispozitivele Android

Silviu STAHIE

09 August 2022

Ad Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 90 de zile
Spam-ul și adresele URL nesigure generează cele mai multe amenințări pentru dispozitivele Android

Când vine vorba de vectori de atac pe platforma Android, spamul și adresele URL nesigure ocupă primele poziții. Atacatorii preferă aceste amenințări pentru că sunt ușor de implementat și generat.

Una dintre cele mai noi caracteristici ale soluției Bitdefender Mobile Security este Scam Alert, care permite soluției de securitate să intercepteze amenințările cu mult înainte ca acestea să devină o problemă. Pe lângă blocarea linkurilor periculoase din SMS-uri, poate detecta și linkurile periculoase din notificările trimise de aplicații (alte aplicații de mesagerie, clienți de e-mail și multe altele).

Scam Alert permite o bună înțelegere a peisajului amenințărilor dispozitivelor Android și ne arată cum este de fapt alcătuit, care sunt pericolele și de unde vin acestea. Deși este adevărat că spam-ul poate fi uneori o simplă pacoste, poate ascunde amenințări mai periculoase.

O fărâmă de pericol

Informațiile oferite de Scam Alert reprezintă doar o fărâmă din tot ce se întâmplă în lumea online, cu toate că este o fărâmă importantă. Nu toate linkurile sunt vizibile în notificări, dar aici intră în joc soluția de securitate care blochează conexiunea la nivel de browser.

Definiția spamului crește zilnic în complexitate, însă o cunoaștem destul de bine: mesaje nedorite, care conțin uneori linkuri către produse sau campanii frauduloase. Definiția URLurilor nesigure este puțin mai neclară. Când un link provine dintr-un domeniu compromis sau pare că ceva este în neregulă cu el (de exemplu, fără protocol HTTPS), este clasificat ca fiind nesigur. Din punct de vedere al politicii de securitate, este mai bine să fie clasificate ca fiind nesigure în mod implicit.

După spam și URLuri nesigure, cea de-a treia categorie, cu aproape 10 la sută, constă în programe malware. Asta înseamnă că, din milioanele de SMS-uri și notificări periculoase interceptate, 10% au avut malware sau au fost legate direct de malware. Acesta este un număr considerabil, mai ales având în vedere că platforma Android acoperă aproximativ 70% din piața globală.

Scam Alert este o funcție gratuită a soluției Bitdefender Mobile Security care detectează atacurile bazate pe linkuri furnizate prin aplicații de mesagerie și notificări și previne propagarea atacurilor prin partajarea link-urilor respective.

Pentru mai multe informații despre amenințările cu care se confruntă utilizatorii Android, Windows, iOS și macOS în fiecare zi, poți consulta și Raportul Bitdefender privind peisajul amenințărilor la adresa consumatorilor în anul 2021.

tags


AutorSe întâmplă acum

Populare

Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

01 Martie 2021

3 minute
Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

16 Februarie 2021

3 minute

FOLLOW US ON

SOCIAL MEDIA


Articole similare

Keyloggerul Snake revine în campania Malspam Keyloggerul Snake revine în campania Malspam
Bitdefender

09 Septembrie 2022

3 minute
Bitdefender Labs avertizează asupra campaniilor frauduloase care exploatează războiul dintre Rusia și Ucraina Bitdefender Labs avertizează asupra campaniilor frauduloase care exploatează războiul dintre Rusia și Ucraina
Bitdefender

09 Septembrie 2022

4 minute
Ai un iPhone mai vechi? Instalează acest patch de securitate acum! Ai un iPhone mai vechi? Instalează acest patch de securitate acum!
Filip TRUȚĂ

07 Septembrie 2022

2 minute