Nu lăsa infractorii să-ți fure bucuria de sărbători!

Bitdefender

19 Decembrie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Nu lăsa infractorii să-ți fure bucuria de sărbători!

Luna decembrie este luna cadourilor. Cheltuim sume mari pe cadouri pentru copii, prieteni și familie, dar și pentru a fi buni cu cei care au nevoie de ajutor.

În toată agitația creată de sărbătorile de iarnă, milioane de oameni bagă adânc mâna în portofel pentru a ajuta organizațiile caritabile locale sau pentru a oferi bucurie copiilor care își doresc o jucărie de Crăciun.

Dacă nu te-ai hotărât ce organizație de caritate sau cauză vrei să susții în acest sezon al sărbătorilor, suntem aici să-ți reamintim să fii vigilent la șarlatanii care vor să profite de spiritul tău generos în acest an.

Iată câteva date statistice înfiorătoare despre fraudele care presupun acte de caritate:

  • Americanii au pierdut 1,6 miliarde de dolari din cauza campaniilor de caritate frauduloase în 2021, cu o pierdere medie de 1000 de dolari de persoană, după cum arată datele US Federal Trade Commission.
  • Britanicii au raportat pierderi de 2,3 milioane între lunile ianuarie și noiembrie 2022, în creștere cu 44% față de cifrele înregistrate anul trecut, conform Autorității de reglementare a acțiunilor de strângere de fonduri din Marea Britanie.
  • Australienii au raportat peste 600 de cazuri de înșelătorii cu acte de caritate, primite prin telefon, pe platformele de socializare și e-mailuri în perioada dintre ianuarie și septembrie 2022, cu pierderi ce depășesc 336.000 de dolari, conform site-ului web Scamwatch al ACCC.

Cei care comit fraudele vor profita întotdeauna de bunăvoința oamenilor pentru a-i păcăli și a le fura banii și chiar datele. Pentru a te asigura că hackerii nu îți exploatează generozitatea cu ocazia acestui sezon festiv, iată câteva dintre recomandările Bitdefender pentru donații în siguranță:

  • Caută întotdeauna informații despre organizațiile de caritate noi. Dacă ai dubii sau dacă detaliile găsite nu se leagă, apelează la organizații de caritate consacrate și înregistrate. Poți căuta online dacă există recenzii negative și înșelăciuni asociate organizației respective.
  • Ai grijă la apelurile nesolicitate de la persoane care pretind să reprezinte o organizație de caritate și nu răspunde la e-mailuri sau mesaje text nesolicitate care oferă premii garantate în schimbul donațiilor efectuate.
  • Nu răspunde niciodată la mesaje sau persoanelor care îți solicită să donezi sume de bani sub formă de carduri cadou, criptomonede, transferuri bancare sau aplicații de plată tip peer-to-peer. Nu poți anula aceste tranzacții dacă se dovedesc a fi înșelăciuni.
  • Încearcă să rămâi calm și să nu crezi solicitări extrem de emoționante de la persoane necunoscute, care încearcă să te determine să iei o decizie rapidă.
  • Rămâi vigilent la site-uri web și la profiluri false de pe rețelele de socializare care imită organizații de caritate și de strângere de fonduri cunoscute. Fii atent la greșeli gramatice și de ortografie.
  • Nu face niciodată donații prin telefon și nu-ți furniza niciodată informațiile personale de identificare. Accesează site-ul oficial al organizației și informează-te.

Dacă ai căzut victimă unei înșelătorii de acest tip în perioada Crăciunului, contactează-ți instituția financiară și poliția.

Anul acesta, de sărbători, lasă-ți dispozitivele în grija noastră. Îți oferim o suită de soluții de securitate complete pentru un Crăciun fără fraude.

Relaxează-te și bucură-te de momente frumoase alături de prietenii tăi, în timp ce noi îți vom proteja identitatea digitală, banii și confidențialitatea prin numeroase funcții utile:

  • Protecție în timp real împotriva amenințărilor cibernetice (troieni, viermi, viruși, zero-day, ransomware, spyware, rootkit, exploituri) pe Windows, Android, iOS și macOS;
  • Password Manager pentru mai multe platforme și Premium VPN cu trafic nelimitat pentru protecția datelor;
  • Modul anti-phishing care detectează și blochează site-uri web deghizate ca reale pentru a-ți fura datele de autentificare sau alte tipuri de date;
  • Sistem de filtrare anti-fraudă, care te notifică în legătură cu posibile fraude de pe site-urile web;
  • Browser dedicat – Bitdefender Safepay (doar pentru Windows), pentru cumpărături online și tranzacții bancare în siguranță;
  • Chat Protection pentru aplicațiile de mesagerie instantanee pe dispozitivele cu Android;
  • Protecție împotriva furtului de identitate, în funcție de zona în care te afli și planul ales.

Sărbători fericite, în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader