Răspunsul Bitdefender la invazia asupra Ucrainei

Bitdefender

25 Martie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Răspunsul Bitdefender la invazia asupra Ucrainei

Pe 24 februarie, întreaga lume s-a cutremurat după izbucnirea celui mai mare conflict armat din Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace: Rusia a invadat Ucraina, o escaladare a unui conflict care a început în 2014.

În zilele care au urmat, pe măsură ce armata rusă lua cu asalt Ucraina și cetățenii săi, țările învecinate, România și Polonia, se străduiau să facă față crizei umanitare imense dezlănțuite de invazie.

Întreaga noastră organizație din România, cu birouri în București, Iași, Timișoara, Cluj și Târgu Mureș, este profund îngrijorată de evenimentele care se desfășoară în Ucraina. Până în prezent, autoritățile din România împreună cu organizații umanitare și companii au ajutat aproape 500.000 de femei și copii să ajungă într-un loc sigur sau să găsească un adăpost temporar departe de război.

Pe lângă ajutorul acordat țării învecinate pe toate fronturile, un număr tot mai mare de companii internaționale, de la care Bitdefender nu face excepție, s-au raliat în a sancționa Rusia prin suspendarea operațiunilor comerciale.

Ce am realizat până acum

De la declanșarea războiului, Bitdefender oferă consultanță tehnică, tehnologii de threat intelligence și securitate cibernetică utilizatorilor individuali și organizațiilor din Ucraina, NATO și statele membre UE. Împreună cu Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC), le oferim utilizatorilor individuali și companiilor acces gratuit la produsele noastre pentru ca acestea să-și consolideze securitatea prin înlocuirea soluțiilor de securitate cibernetică care ridică semne reale de întrebare din perspectivă tehnică sau geopolitică.

Laboratorul nostru de cercetare a amenințărilor și Centrul de operațiuni de securitate monitorizează în permanență atacurile cibernetice care vizează Rusia și spațiul NATO/UE și lansează alerte privind problemele constatate [1] [2]. Toate acestea reprezintă o continuare a eforturilor noastre inițiate în 2014, când România a fost desemnată națiune lider la nivelul NATO Trust Fund pentru dezvoltarea capacității Ucrainei de a se apăra împotriva atacurilor cibernetice.

Amenințarea iminentă a războiului cibernetic

Atacurile cibernetice au devenit o normalitate, iar statele valorifică eficiența acestora când vine vorba de colectarea de informații și conflicte hibride. Atacuri menite să slăbească infrastructura critică a Ucrainei au loc încă din 2017, în prim-plan aflându-se Energy Bear și NotPetya– unul dintre cele mai importante atacuri de tip supply-chain din istoria computerelor.

Însă atacurile asupra acestui stat nu au vizat doar teritoriul ucrainean. Și alte state din UE și NATO care au fost alături de Ucraina au avut parte de o sporire de 100 de ori a atacurilor cibernetice perturbatoare asupra infrastructurii lor digitale. În contextul acestor escaladări și având în vedere reputației Rusiei ca forță superioară în materie de conflicte cibernetice, organizațiile guvernamentale europene din Germania și Italia au recomandat încetarea utilizării software-ului rusesc pentru a limita impactul unui potențial atac de tip supply chain și pentru a se asigura că furnizorii de soluții pot beneficia de „sprijin adecvat pentru produsele și serviciile lor”.

Aspectele evidențiate în recomandările emise sunt, în mod deosebit importante în ceea ce privește suitele de securitate cibernetică, având în vedere accesul acestora în profunzimea sistemului de operare și conexiunea permanentă la serviciile cloud ale furnizorilor.

Ajută-ne să protejăm spațiul cibernetic

Pe flancul de est al NATO, Bitdefender construiește câteva dintre cele mai eficiente tehnologii de securitate cibernetică de la nivel mondial. Pentru mai bine de două decenii, produsele noastre au ajutat utilizatori individuali, organizații și autorități din întreaga lume să țină piept atacurilor cibernetice. O dovadă a acestui lucru îl reprezintă palmaresul extins de premii oferite de organizații de testare independente, precum AV-TEST și PC Magazine, precum și parteneriatele de integrare a tehnologiei noastre pe care le-am construit în timp.

Încrederea și accentul pus pe confidențialitate reprezintă piatra de temelie a oricărui produs Bitdefender, indiferent dacă este vorba de soluții pentru acasă sau dedicate companiilor. Dacă ai îngrijorări legate de platforma de securitate cibernetică aleasă de tine sau de riscurile asociate infrastructurii tale IT, aruncă o privire aici pentru a vedea cum te putem ajuta.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader