Protejează-ți identitatea digitală în 2023

Bitdefender

24 Ianuarie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Protejează-ți identitatea digitală în 2023

Anul 2022 s-a dovedit a fi un an dur în spațiul cibernetic, cu numeroase breșe de securitate a datelor, înșelăciuni, atacuri cibernetice și vulnerabilități care au creat o stare de neliniște atât în rândul companiilor, cât și al utilizatorilor individuali.

Cu privirea îndreptată spre anul care tocmai a început și pe măsură ce ne acomodăm din nou în rutina noastră, este important să nu lăsăm melancolia apărută odată cu trecerea sărbătorilor să ne devieze de la un început bun de an și să ne perturbe postura de securitate în mediul online.

Pentru că acum este momentul în care îți stabilești obiective noi și te concentrezi pe ceea ce vrei să realizezi în noul an, poate ar fi bine să incluzi și câteva practici de securitate cibernetică ce îți vor asigura confidențialitatea și siguranța.

Iată patru obiective privind securitatea cibernetică pentru anul 2023 pe care le poți prelua:

(1) Nu mai utiliza aceleași parole pentru conturile tale personale și cele profesionale

Folosește combinații unice și solide care să-ți protejeze conturile online împotriva încercărilor periculoase de preluare a controlului asupra dispozitivului tău și de fraudă. Parolele unice reprezintă prima linie de apărare împotriva tentativelor de hacking și de accesare a informațiilor personale care permit identificarea ta, precum și a datelor financiare care se regăsesc în conturile tale.

Adaugă un manager de parole la politica de administrare a parolelor și activează autentificarea în doi pași sau multifactor atunci când este posibil pentru a împiedica hackerii să-ți compromită conturile și informațiile confidențiale.

Bitdefender Password Manager generează automat parole, îți salvează datele de conectare și completează automat acele parole complexe, scutindu-te pe tine de acești pași, în timp ce modulul special care identifică parolele duplicat și pe cele compromise te ajută să fii mereu la curent și să detectezi și mai multe riscuri la adresa securității tale.

(2) Pune-ți identitatea digitală pe primul loc și monitorizează-ți amprenta online pentru a împiedica breșele de securitate a datelor

Activitatea digitală tot mai sporită conduce la amprente digitale din ce în ce mai vulnerabile pe care infractorii le pot utiliza pentru a compromite securitatea financiară și fizică. Informațiile care există în amprenta ta digitală încurajează activitatea cibernetică criminală și frauduloasă, așa că este esențial să afli ce informații despre tine sunt ușor accesibile oricărei persoane care are o conexiune la internet, pentru a evita riscurile la adresa securității tale.

Începe călătoria către securitatea ta digitală limitând volumul de date pe care le partajezi online, ștergând conturile vechi pe care nu le mai utilizezi și revizuindu-ți setările de confidențialitate în mod regulat.

(3) Asumă-ți angajamentul de a-ți proteja dispozitivele și datele împotriva atacurilor cibernetice

Anul 2022 a adus o serie de lecții dureroase în ceea ce privește securitatea cibernetică, care ne-au reamintit cum evenimentele globale, indiferent de cât de devastatoare sunt, contribuie la încurajarea fraudelor și atacurilor asupra organizațiilor și infrastructurilor critice. O soluție de securitate de încredere este vitală pentru a-ți proteja dispozitivele împotriva atacurilor de tip phishing, spyware, virușilor troieni care fură date de autentificare, atacurilor ransomware și altor tipuri de atacuri.

Soluțiile de securitate Bitdefender oferă o protecție pe niveluri multiple pentru ca dispozitivele tale să fie în siguranță în fața amenințărilor cibernetice persistente. Acestea includ o protecție completă și în timp real a datelor, protecție împotriva atacurilor ransomware, prevenția atacurilor web și sisteme avansate de filtrare pentru prevenirea atacurilor de tip phishing și fraudelor. Sistemul tău de apărare online acoperă și dispozitivele Android, având funcții dedicate precum Scam Alert și Chat Protection, care te vor notifica oricând primești un link suspect prin aplicații de mesagerie pe dispozitivele tale Android.

(4) Îmbunătățește confidențialitatea datelor online cu un VPN rapid și de încredere

O rețea privată virtuală sau VPN este un instrument indispensabil pe care îl poți adăuga setului de instrumente digitale menite să-ți protejeze identitatea și confidențialitatea, care-ți va asigura anonimitatea oricând accesezi internetul. Un VPN de încredere îți va cripta traficul, îl va redirecționa printr-un server dedicat, departe de privirile curioase și indiscrete ale altor entități, care includ furnizorii de servicii de internet, hackerii și agențiile guvernamentale.

Bitdefender VPN face exact asta și mult mai multe, cum ar fi să permită accesul la conținut restricționat geografic, să ocolească limitele stabilite de furnizorii de servicii de internet, protejându-te în același timp împotriva atacurilor targetate. Mai mult, noile caracteristici anti-tracking și ad-blocker te vor ajuta să nu apari pe radarul agențiilor de reclame deranjante și vor împiedica programele online invazive de tip tracker să-ți colecteze informațiile.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole salvate


loader