Poliția germană a destructurat Hydra, cel mai mare marketplace underground din lume

Bitdefender

12 Aprilie 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Poliția germană a destructurat Hydra, cel mai mare marketplace underground din lume

Biroul Central pentru combaterea criminalității cibernetice (ZIT) din Germania împreună cu Biroul Federal de Poliție Judiciară (BKA) au anunțat pe 5 aprilie închiderea platformei Hydra, una dintre cele mai cunoscute platforme comerciale rusești de pe dark web.

De la apariția platformei ilegale în 2015, se estimează că aceasta a înregistrat aproape 17 milioane de clienți și peste 19.000 de conturi de vânzători. Prin intermediul său au fost comercializate tot felul de bunuri, de la droguri, documente falsificate și seturi de date furate până la servicii de hacking, înregistrând în 2020 vânzări cu o valoare totală de cel puțin 1,23 miliarde de euro.

„Hydra Market a fost, probabil, platforma comercială ilegală cu cea mai mare cifră de afaceri din lume”, a declarat agenția de aplicare a legii într-un comunicat de presă. „Menționăm în mod special Bitcoin Bank Mixer, un serviciu menit să ascundă tranzacțiile digitale efectuate pe platformă, care a îngreunat investigațiile agențiilor de aplicare a legii asupra utilizării cripto-monedelor.”

Pagina principală a platformei Hydra Marketplace (sursa BKA)

După eliminarea platformei, poliția din Germania a confiscat 543 de monede bitcoin, în valoare de aproape 23 de milioane de Euro. Investigatorii nu au furnizat informații suplimentare privind reținerea operatorilor Hydra.

Dark web-ul găzduiește numeroase platforme underground similare specializate în tranzacționarea informațiilor personale, a cardurilor de credit și a altor date compromise.

Rămâneți în siguranță!

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader