Păstrați în siguranță datele și amintirile prețioase de #WorldBackupDay

Bitdefender

24 Martie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Păstrați în siguranță datele și amintirile prețioase de #WorldBackupDay

De mai bine de un deceniu, 31 martie este o zi importantă în industria tehnologiei, amintindu-ne de importanța creării de backupuri ale datelor în mod proactiv, înainte de producerea unui dezastru.

Pierderea sau furtul datelor sunt mai frecvente decât cred majoritatea oamenilor. De fapt, Ziua Mondială a Backupului ne oferă ocazia de a afla câteva perspective înfricoșătoare asupra situației actuale legate de pierderea datelor. Aproximativ 21% dintre nomazii digitali nu și-au făcut niciodată un backup al fișierelor pentru a se proteja de accidente, furtul fizic al unui dispozitiv sau infecțiile cu malware, în ciuda celor mai recente statistici, care arată astfel:

  • 29% dintre pierderile de date sunt accidentale
  • 30% din numărul total de computere sunt infectate cu o formă de malware
  • 113 smartphone-uri sunt furate sau pierdute în fiecare minut

Crearea în mod proactiv de backupuri ale datelor tale pentru a te pregăti pentru situațiile în care dispozitivele tale ar putea fi compromise, deteriorate sau furate, este esențială pentru a-ți asigura bunăstarea digitală și pentru a-ți proteja amintirile de familie, chiar și locul de muncă. Dispozitivele pot fi înlocuite sau reparate, însă cele mai importante documente ale tale, lucrările tale de cercetare sau videoclipurile cu primii pași ai copiilor tăi nu ar putea fi vreodată înlocuite.

Iată câteva situații care ar trebui să te facă să te gândești să-ți faci cel puțin un backup cu ocazia Zilei Mondiale a Backupului:

  • Hard-diskul tău extern se blochează, ștergând totodată toate fotografiile și videoclipurile tale de familie.
  • Îți uiți laptopul sau un alt dispozitiv intelligent într-o cafenea sau un aeroport și, în consecință, îți pierzi toate documentele și prezentările legate de serviciu sau întreaga muncă pentru școală.
  • Din greșeală, ștergi un fișier sau documente importante.
  • Cineva îți fură dispozitivul.
  • Niște hackeri îți rețin datele și solicită o recompensă de mii de dolari.

Efectuarea unui backup al datelor poate părea o corvoadă copleșitoare când ai deja atât de multe lucruri de rezolvat. Nu-ți face griji pentru că poți începe ușor, făcând cel puțin o copie a tuturor fișierelor, documentelor, videoclipurilor și fotografiilor tale importante pe 31 martie, pentru a te asigura că datele tale rămân în siguranță în caz de compromitere:

  • Pentru început, poți alege un hard-disk extern (de preferință un SSD) sau o unitate USB flash de stocare. Cu toate acestea, reține că și acestea pot fi deteriorate, pierdute sau furate. Pentru a face backupuri ale datelor tale, poți copia manual fișierele, poți utiliza software-ul de backup încorporat în sistemul de operare al computerului sau un software al altui producător.
  • Folosește un furnizor de servicii de stocare backup în cloud ca metodă simplă și sigură de stocare a tuturor datelor tale importante.
  • Folosește un serviciu de backup online, care îți criptează fișierele și programează backupuri periodice ale datelor tale, salvându-le într-o locație sigură.
  • De asemenea, poți rezerva câteva minute și pentru a face backup conținutului site-urilor tale web, arhivei WhatsApp și datelor de pe telefon.

Îți dorești un răgaz să decizi care este cea mai potrivită formă de backup pentru datele tale? Îmbunătățește-ți confidențialitatea și securitatea în mediul online cu soluțiile de securitate cibernetică de la Bitdefender, ce includ protecție premiată împotriva malware-ului și ransomware-ului, un manager de parole compatibil cu mai multe platforme și VPN.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader