Parolele te bagă în ceață? Este vremea să îți securizezi conturile online de Ziua Internațională a Parolei

Bitdefender

04 Mai 2022

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Parolele te bagă în ceață? Este vremea să îți securizezi conturile online de Ziua Internațională a Parolei

Următorul eveniment de pe agenda de conștientizare a importanței securității cibernetice din 2022 este Ziua Internațională a Parolei, un eveniment internațional care încurajează internauții să-și schimbe parolele slabe care le pun în pericol confidențialitatea și securitatea online.

De ce e important să alegi parole puternice

Într-o lume bazată pe date, parolele sunt prima linie de apărare care îți protejează informațiile personale și financiare împotriva accesului neautorizat. Adoptând o bună conduită de igienă a parolelor, prin utilizarea unor parole unice și puternice pentru toate conturile tale, vei beneficia de protecție de importanță critică împotriva atacatorilor și infractorilor cibernetici care doresc să îți acceseze informațiile sensibile.

Utilizatorii de internet au multe pe cap și, conform unui studiu recent realizat de Bitdefender privind comportamentul utilizatorilor online, gestionarea parolelor nu este în fruntea listei lor, jumătate dintre utilizatori folosind sau reciclând aceleași parole pentru toate conturile lor online și 28% recunoscând că le-au notat fizic.

Dacă încă folosești numele trupei sau al animalului de companie preferat ca parolă pentru platformele și serviciile digitale, ar fi timpul să te concentrezi pe securitate și să îți administrezi parolele în mod adecvat pentru a-ți securiza viața digitală.

Sărbătorim Ziua Internațională a Parolei

Poate fi dificil să utilizezi parolele conform celor mai bune practici de securitate cibernetică, mai ales dacă jonglezi între o multitudine de conturi online. Și NU, notarea parolelor pe hârtie nu se pune!

Iată de unde poți începe:

·      Asigură-te că parolele tale includ o combinație de litere (majuscule și minuscule), numere și simboluri

·      Actualizează orice parole vechi care nu respectă cele mai recente recomandări

·      Utilizează cel puțin 16 caractere atunci când alegi o parolă

·      Schimbă-ți mereu parolele dacă observi orice activitate suspectă în conturile tale sau dacă informațiile și datele tale de autentificare s-au regăsit într-o breșă de securitate a datelor sau o scurgere de date

·      Activează autentificarea cu doi sau mai mulți factori pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate

·      Încearcă să creezi parole unice pe care să ți le amintești cu ușurință. Dacă nu poți face acest lucru, ia în considerare adăugarea unui administrator de parole care să te ajute să îți gestionezi toate datele de conectare

Sărbătorește Ziua Internațională a Parolei anul acesta și treci în revistă cele mai bune practici de securitate a parolelor. Dă de veste și prietenilor și familiei; astfel poți economisi ore întregi de muncă minuțioasă și bani pentru recuperarea conturilor și curățarea identității digitale în cazul unei breșe de securitate.

Cu Bitdefender Password Manager uiți de grija gestionării parolelor. Când te abonezi la instrumentul nostru multi-platformă, obții cei mai buni algoritmi criptografici cunoscuți care te vor ajuta să îți protejezi și să îți gestionezi toate parolele online, precum și să creezi parole complexe care îndeplinesc cele mai înalte standarde de securitate pe toate sistemele de operare majore.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader