2 minute

Parolele sunt cheia confidențialității tale. Și cu cât sunt mai lungi, cu atât mai bine

Bitdefender

04 Octombrie 2021

Ad Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 90 de zile
Parolele sunt cheia confidențialității tale. Și cu cât sunt mai lungi, cu atât mai bine

Luna internațională a securității cibernetice este aici și, cu această ocazie, lansăm o nouă campanie interesantă pentru toți cei care ne urmăresc. În această serie din patru părți, am apelat la ajutorul a patru personaje pricepute într-ale tehnologiei care sunt dornice să ne dea câteva sfaturi importante de securitate în timp ce navigăm pe internet. Pentru a da startul seriei, să-i urăm bun venit Șoricarului Parolă.

Parolele slabe sunt punctul principal de infiltrare în majoritatea atacurilor cibernetice. Un nou sondaj Bitdefender arată că 1 din 5 persoane reciclează o singură parolă pentru toate conturile lor online. Și aproximativ un sfert dintre utilizatorii de internet utilizează parole simple (qwerty, parolă etc. cu câteva mici variații) pentru conturile lor online.

Potrivit unui studiu recent realizat de Microsoft, una din 10 persoane reutilizează parole pe mai multe site-uri și 40% dintre respondenți au spus că au folosit o formulă pentru parolele lor, cum ar fi Toamna2021, care a fost refolosită sub forma Iarna2021 sau Primăvara2022.

Șoricarul Parolă citește știrile cu regularitate. Așa că a decis să ofere câteva recomandări pentru a reduce aceste tendințe. Sfaturile sale:

„Când creezi un cont nou sau modifici o parolă veche, asigură-te că are cel puțin opt caractere, nu folosi informații previzibile (cum ar fi numele sau data nașterii), folosește litere mari și mici și adaugă și câteva caractere speciale ($% & * #). Astfel, hackerii nu vor putea ghici parola prea ușor - chiar dacă au mult ajutor la dispoziție.

Pe scurt (hihi ...!) asigură-te că parola ta e lungă și unică. La fel ca mine. Utilizează și un program pentru administrarea parolelor! În acest fel nu va trebui să îți faci griji că uiți parolele complicate.”

Șoricarul Parolă are dreptate. Primul pas pentru a ne asigura că identitățile noastre online sunt ferite de ochii curioșilor, este să folosim parole lungi, unice. Și prin utilizarea unui program pentru administrarea parolelor, putem avea parole complexe și unice pentru fiecare cont online pe care îl folosim, fără a fi nevoie să ni le amintim pe toate.

Mulțumim Șoricarului Parolă pentru recomandările sale valoroase de securitate pentru publicul nostru. Dacă vă place de el la fel de mult ca și nouă, accesați pagina de Instagram a Bitdefender și utilizați butonul de efecte pentru a ștampila virtual acest „șoricar” isteț pe tricoul vostru.

Nu fugiți încă!

De asemenea, am extins perioada de testare gratuită pentru Bitdefender Total Security de la 30 de zile la 90. Vă încurajăm pe toți să descarcați suita și să beneficiați de cea mai bună protecție din clasa lor pentru dispozitivele Windows, Mac, Android și iOS timp de trei luni întregi.

Pe curând! Rămâneți în siguranță!

tags


AutorSe întâmplă acum

Populare

Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

01 Martie 2021

3 minute
Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

Cum îți protejează Bitdefender VPN confidențialitatea și datele digitale

16 Februarie 2021

3 minute

FOLLOW US ON

SOCIAL MEDIA


Articole similare

Spam-ul și adresele URL nesigure generează cele mai multe amenințări pentru dispozitivele Android Spam-ul și adresele URL nesigure generează cele mai multe amenințări pentru dispozitivele Android
Silviu STAHIE

09 August 2022

2 minute
Dispozitive IoT puternice de care uităm Dispozitive IoT puternice de care uităm
Silviu STAHIE

09 August 2022

3 minute
VPN pentru acasă sau VPN pentru companii: Care e diferența? VPN pentru acasă sau VPN pentru companii: Care e diferența?
Vlad CONSTANTINESCU

09 August 2022

3 minute