Oamenii renunță la unele companii pe fondul îngrijorărilor legate de confidențialitatea datelor

Bitdefender

05 Mai 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Oamenii renunță la unele companii pe fondul îngrijorărilor legate de confidențialitatea datelor

În contextul în care internetul continuă să joace un rol important în viața noastră cotidiană, ritmul cu care crește volumul de date generate, colectate și stocate de companii este unul fără precedent. De la date financiare și medicale personale la obiceiuri privind cumpărăturile și locație, consumatorii le oferă organizațiilor informații sensibile în fiecare zi. Pentru majoritatea indivizilor, protejarea acestor date împotriva accesului neautorizat și utilizării lor necorespunzătoare a devenit o prioritate.

Conform sondajului Confidențialitatea consumatorilor din 2021, desfășurat de Cisco în 12 țări, un procent surprinzător de 47% de adulți au luat măsuri prin încheierea relațiilor cu anumite companii, pe fondul politicilor acestora privind confidențialitatea datelor.

33% dintre respondenți au părăsit platforme de socializare, 28% au reziliat contracte cu furnizori de servicii de internet, 23% au renunțat la companii de telefonie, 19% au renunțat la un retailer, 19% au încetat relațiile cu un furnizor de carduri bancare, iar 18% dintre aceștia au schimbat băncile sau instituțiile financiare din cauza politicilor lor privind confidențialitatea datelor.

Această tendință pune presiune asupra companiilor să-și reevalueze abordarea în ceea ce privește confidențialitatea datelor. Oamenii vor transparență și control asupra informațiilor lor personale și tot mai mulți vor lua măsuri pentru a le proteja. Aproape jumătate (46%) dintre respondenții la sondajul Cisco consideră că nu sunt capabili în prezent să își protejeze eficient datele.

Ești o persoană activă când vine vorba de confidențialitatea datelor tale?

Persoanele active în ceea ce privește confidențialitatea datelor sunt cele care iau măsuri pentru a se proteja pe sine și datele lor. Cisco a monitorizat acest segment de consumatori, și anume persoanele care declară că sunt preocupate de confidențialitate, sunt dispuse să ia măsuri pentru a se proteja și, mai important de atât, au făcut deja pași schimbând companii sau furnizori pe fondul practicilor sau politicilor lor de protecție a datelor. Dintre respondenții la sondajul desfășurat în 2021, 32% au trecut testul care determină dacă sunt persoane active în ceea ce privește confidențialitatea, în creștere de la 29%, procentul înregistrat în anul anterior.

Respondenții activi în ceea ce privește confidențialitatea:

  • 86% au declarat: Mă preocupă - Mă preocupă confidențialitatea datelor, protejarea celorlalți și vreau să am mai mult control
  • 79% au declarat: Sunt dispus să iau măsuri - Sunt dispus să petrec timp și să cheltuiesc bani pentru protejarea datelor. Acesta este un factor care pe mine mă convinge să cumpăr un produs. Mă aștept să plătesc o sumă mai mare.
  • 47% au declarat: Am luat deja măsuri - Am schimbat companii sau furnizori din cauza politicilor lor privind datele sau practicilor de partajare a datelor.

Una dintre cele mai bune și mai simple metode pentru a-ți proteja datele personale și confidențialitatea în mediul online este să folosești o soluție de tip VPN atunci când te conectezi la internet. Și nu orice soluție VPN, ci o aplicație autentică, cum ar fi Bitdefender VPN, care le oferă clienților servicii și politici transparente privind confidențialitatea.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader