O eroare din Facebook a trimis automat cereri de prietenie

Bitdefender

16 Mai 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
O eroare din Facebook a trimis automat cereri de prietenie

Cea mai recentă actualizare Facebook a provocat o eroare ciudată la nivelul aplicației, care a condus la trimiterea de cereri de prietenie de către utilizatori fără voia acestora. Meta a rezolvat rapid situația.

Erorile care apar în aplicații și care afectează confidențialitatea utilizatorilor într-un fel sau altul sunt mai des întâlnite decât am crede. Unele erori sunt mai simple, cum ar fi cea care a afectat ChatGPT, care a condus la scurgerea de informații personale și de jurnale de conversații. Însă alte erori se comportă într-un mod mai straniu.

Meta a declarat că o eroare introdusă în aplicație odată cu cea mai recentă actualizare ar fi determinat aplicația să trimită imediat o cerere de prietenie în momentul în care un utilizator vizualiza profilul unui alt utilizator. De exemplu, Facebook are o listă de sugestii de prieteni, însă când utilizatorii au făcut clic pe profilul recomandat pentru a vedea mai multe informații, aplicația a trimis imediat o cerere de prietenie.

„Am remediat o eroare asociată celei mai recente actualizări a aplicației Facebook, care a determinat trimiterea de cereri de prietenie în mod incorect”, a declarat Meta pentru The Daily Beast. „Am oprit această activitate și ne cerem scuze pentru inconveniențele create.”

Unii utilizatori au fost încântați de această nouă „caracteristică”, fiind alertați imediat ce o persoană făcea clic pe profilul lor. Alții au spus că este o încălcare gravă a confidențialității. Unii utilizatori au spus chiar că au șters aplicația cu totul.

Situația nu a fost atât de clară pe cât ar părea. O cerere de prietenie se trimitea și atunci când doreai să vizualizezi profilul unui utilizator din comentarii sau când încercai să blochezi interacțiunea cu o persoană. Meta a declarat că eroarea a afectat aplicația pentru scurt timp și a fost remediată.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader