Noi comenzi Wi-Fi disponibile pentru Bitdefender BOX

Bitdefender

09 Iulie 2019

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Noi comenzi Wi-Fi disponibile pentru Bitdefender BOX

Când am lansat cea de-a doua versiune a Bitdefender BOX în 2018, ne-am dorit să facem din ea cea mai bună soluție de securitate pentru Internetul Lucrurilor (Internet of Things) care există. Am vrut să construim o cale fiabilă de acces la rețeaua de acasă, care beneficiază de actualizări constante, indiferent dacă este vorba despre performanță, securitate sau caracteristici.

Acum lansăm câteva funcții noi Wi-Fi, care să vă ajute să valorificați la maximum avantajele Bitdefender BOX.

Împărțirea benzii de frecvență

Bitdefender BOX are două canale radio wireless încorporate, care vă ajută să conectați dispozitivele mobile și dispozitivele IoT. Acestea emit un semnal pe două benzi de frecvență standard, 2,4 GHz și 5 GHz. Banda de 2,4 GHz oferă o acoperire foarte bună și vă ajută să aveți semnal puternic pe distanțe lungi. Unda radio de 5GHz acoperă distanțe mai scurte, însă schimbul de date este mai rapid pentru dispozitivele din apropiere.

La prima configurare a Bitdefender BOX, cele două canale radio sunt grupate implicit sub aceeași denumire de rețea (SSID). Dispozitivele voastre selectează unda radio pe care o folosesc în funcție de intensitatea semnalului. Această nouă actualizare vă permite să împărțiți frecvențele în denumiri diferite și, dacă este necesar, să utilizați parole diferite pentru fiecare SSID. Acest lucru vă poate fi de ajutor dacă un dispozitiv mai vechi, cu o singură bandă de 2,4 GHz, întâmpină dificultăți în timpul configurării și al conectării.

Selectarea canalelor

O altă modificare importantă este capacitatea de a selecta canalul pentru cele două unde radio. Canalele wireless sunt sloturi minuscule cu benzile de frecvență de 2,4 GHz și 5 GHz – gândiți-vă la ele ca la frecvența pe care difuzează o stație de radio FM. Sunt disponibile 11 canale pe banda de 2,4 GHz și 9 canale pe banda de 5 GHz (din punct de vedere tehnic, există mai multe canale decât cele menționate aici, dar le enumerăm doar pe cele care pot fi utilizate legal în toată lumea).

De vreme ce toate routerele și dispozitivele wireless difuzează date pe aceeași frecvență, acestea suprapun semnale și provoacă interferențe, ceea ce degradează semnalul wireless și, în cele din urmă, provoacă încetiniri ale rețelei. Această situație este vizibilă mai ales în zonele cu densități ridicate ale echipamentelor wireless, cum ar fi blocurile de apartamente sau spațiile de birouri.

În mod normal, dispozitivele wireless selectează automat un canal wireless pe baza gradului de ocupare al canalelor din apropiere, dar nu există nicio garanție că respectivul canal preselectat nu este utilizat de, să zicem, routerul vecinilor. Noua funcție din Bitdefender BOX vă permite să selectați manual un canal pentru fiecare dintre cele două unde radio. Pentru banda de 2,4 GHz, puteți utiliza canalele de la 1 la 11. Pentru banda de 5 GHz, canalele disponibile în UE sunt 36, 40, 44, 48.

Mod ascuns

Routerele wireless își anunță existența prin difuzarea unui identificator al unui set de servicii (SSID) – denumirea rețelei care vă ajută să distingeți între rețeaua personală Wi-Fi și cea a vecinului. Prin crearea unei rețele ascunse, împiedicați utilizatorii neautorizați să vă detecteze rețeaua wireless când încearcă să se conecteze la o rețea.

Cu această nouă actualizare, am făcut posibil ca posesorii de Bitdefender BOX să ascundă SSID-ul pentru fiecare frecvență (sau pentru ambele, dacă sunt grupate).

Activarea sau dezactivarea undelor radio

La prima setare, undele radio Wi-Fi sunt activate dacă utilizați Bitdefender BOX ca un router de sine stătător. Dacă îl configurați în combinație cu un router Wi-Fi dedicat, undele radio sunt dezactivate. O dată cu noua actualizare, puteți activa sau dezactiva după bunul plac conexiunea Wi-Fi, chiar și atunci când nu sunteți acasă. Dacă undele radio de 2,4 GHz și 5 GHz sunt grupate, le puteți opri pe amândouă deodată. Dacă ai împărțit undele radio în SSID-uri diferite, le puteți porni sau opri independent, în funcție de necesități.

Resetarea de la distanță a parolei

O altă caracteristică importantă pe care Bitdefender BOX a inclus-o o dată cu această actualizare este capacitatea de a reseta parola de acces la rețeaua Wi-Fi chiar dacă aplicația Central nu este conectată la rețeaua Bitdefender BOX. Această nouă funcționalitate este extrem de flexibilă: permite utilizatorului să reseteze atât parola pentru rețeaua de 2,4 GHz, cât și pentru cea de 5 GHz în mod independent, dacă frecvențele sunt împărțite, sau pentru ambele SSID-uri de îndată ce frecvențele sunt unite. Noua parolă intră în vigoare atunci când utilizatorul apasă butonul Salvare, deci este în regulă să vă răzgândiți la jumătatea drumului.

Pe scurt, acestea sunt noutățile.

Dacă doriți ca pe viitor să aflați despre noile caracteristici ale Bitdefender BOX, lăsați-ne un comentariu mai jos.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader